BP sāk Azerbaidžānas gāzesvada darbību (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu enerģētikas gigants BP sācis 28 miljardu dolāru (24 miljardu eiro) vērtā Azerbaidžānas gāzesvada darbību, lai piegādātu gāzi Turcijai un citur Eiropā, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Gāzesvada «Šah-Deniz II» attīstīšana ir «sākuma punkts dienvidu gāzes koridora cauruļvadu sistēmai, kas pirmo reizi piegādās dabasgāzi no Kaspijas jūras tieši Eiropas tirgiem,» norāda BP.

Šis gāzesvads apiet Krieviju un to atbalstījusi Eiropas Savienība, kas ir apņēmusies samazināt Eiropas enerģijas atkarību no Maskavas.

«Kopīgi ar dienvidu gāzes koridora cauruļvadu sistēmu «Šah-Deniz II» nodrošinās ievērojamas jaunas enerģijas piegādes Eiropai, papildus dažādojot tās enerģijas avotus,» skaidro BP.

BP aplēses liecina, ka «Šah-Deniz» gāzes laukā ir aptuveni viens triljons kubikmetru dabasgāzes. Pirmais šī gāzes lauka izpētes posms tika sākts 2006.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu