Atsauc pieteikumu par «Rīgas kuģu būvētavas» maksātnespēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā šodien kuģu būves un remonta uzņēmuma «Rīgas kuģu būvētava» maksātnespējas pieteicējs SIA «ZLTD» atsauca savu pieteikumu.

«Rīgas kuģu būvētavas» valde paziņojumā biržai «Nasdaq Riga» informēja, ka 2018.gada 16.martā tās kreditors «ZLTD» iesniedza tiesā pieteikumu par «Rīgas kuģu būvētavas» maksātnespējas procesa ierosināšanu par savlaicīgu parāda saistību nepildīšanu.

«Rīgas kuģu būvētava» valde informēja, ka tā ir panākusi vienošanos ar «ZLTD» par «Rīgas kuģu būvētavas» parāda saistību dzēšanu, savukārt «ZLTD» tiesas sēdes dienā - 17.aprīlī - iesniedza atsaukumu tiesā iesniegtajam pieteikumam par maksātnespējas procesa ierosināšanu.

Iepriekš tiesā jau vairākas reizes prasīts atzīt «Rīgas kuģu būvētavu» par maksātnespējīgu, tostarp šogad marta vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma izbeigt tiesvedību lietā par «Rīgas kuģu būvētavas» maksātnespējas procesa pasludināšanu. Toreiz pieteikumu tiesā bija iesniegušas SIA «Navisoft» un SIA «Strek».

Jau ziņots, ka 2017.gada deviņos mēnešos «Rīgas kuģu būvētava» strādāja ar 11,446 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 24,4% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, kā arī cieta zaudējumus 774 122 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

«Rīgas kuģu būvētava» specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir «Remars-Rīga», kas iekļauts koncernā «Eiroholdings».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu