Girgensona pārstāvētā «Sabres» uz «Blues» aizmaina O'Reiliju

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo «Sabres» aizmainījusi vienu no saviem līderiem Raienu O'Reiliju uz Sentluisas «Blues» komandu, pretī dabūjot trīs uzbrucējus.

«Sabres» darījumā ieguva čehu Vladimīru Sobotku, zviedru Patriku Berglundu un amerikāni Teidžu Tompsonu. Tāpat Bufalo vienība ieguvusi 2019.gada drafta pirmās kārtas izvēli un 2021.gada drafta otrās kārtas izvēli.

Pašlaik 27 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs O'Reilijs aizvadītajā sezonā 81 spēlē guva 24 vārtus un veica 37 rezultatīvas piespēles, būdams otrs ražīgākais spēlētājs komandā.

Viņš «Sabres» vienībā pavadīja iepriekšējās trīs sezonas, kurās pildīja komandas kapteiņa asistenta pienākumus. Pirms tam viņš NHL pārstāvēja Kolorādo «Avalanche» vienību.

Tikmēr 31 gadu vecais Sobotka aizvadītajā sezonā 81 mačā guva 11 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles. NHL karjeru viņš sāka 2007.gadā, pārstāvot Bostonas «Bruins», kur pavadīja trīs sezonas, bet nākamajos četros gados čehs bija «Blues» rindās. Turpinājumā Sobotka trīs sezonas spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur pārstāvēja Omskas «Avangard», bet pērn atgriezās «Blues» komandā.

Savukārt 30 gadus vecais Berglunds aizvadītajā sezonā 57 spēlēs guva 17 vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles. Viņš NHL aizvadījis desmit sezonas, kurās pārstāvējis «Blues» vienību.

Jaunākais no šīs trijotnes, 20 gadus vecais Tompsons, NHL debitēja aizvadītajā sezonā, kurā 41 spēlē guva trīs vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Daļu sezonas viņš pavadīja arī Amerikas Hokeja līgā (AHL), 30 mačos gūstot astoņus vārtus un veicot desmit rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā nedēļā «Sabres» maiņas darījumā no Pitsburgas «Penguins» ieguva uzbrucēju Konoru Šīriju un aizsargu Metu Hanviku. Tāpat «Sabres» paspārnē nonākuši vārtsargi Kārters Hatons un Skots Vedžvuds, kā arī aizsargs Brendons Hikijs.

«Sabres» aizvadītajā sezonā bija vājākā NHL komanda, bet uzvarēja drafta loterijā un ar pirmo numuru izraudzījās zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu