Farmaceits: Ja cistīts neatkāpjas, alternatīvs risinājums ir dabas augi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ikdienas stress, neveselīgs uzturs, nepilnvērtīgs miegs novārdzina organismu, tāpēc daudziem cilvēkiem tieši vasara ir pārbaudījumu laiks – vasaras prieki, piemēram, pasēdēšana uz vēsas zemes vai vasarīga pelde mēdz izraisīt urīnpūšļa iekaisumu jeb cistītu. «Ko darīt tad, ja cistīts atkārtojas otro, trešo, ceturto reizi? Antibiotikas taču nevar lietot mūžīgi...» skaidro farmaceits Mihails Golovicers.

Dabā ir spēcīgi augi, kas ir iedarbīgi tieši pret urīnpūšļa un nieru iekaisumiem, jo tie atjauno un stiprina urīnpūšļa, nieru un citu urīnizvades sistēmas orgānu veselību. Uzņemot šo augu aktīvās vielas, tik tiešām var gūt ievērojamu rezultātu. Tiesa, nostiprinot veselību ar dabas augiem, efekts nebūs zibenīgs, organisms pakāpeniski uzkrāj vērtīgās vielas un iegūst spēju pretoties iekaisumiem.

Latvijas dabā ir sastopama īsta triecienkomanda cīņā pret cistītu. Visiem labi zināmais pētersīlis, irbene un pienene.

Ne velti iedarbīgākajos augu maisījumos pret cistītītu, urīnpūšļa vai nieru iekaisumu ļoti bieži ir tieši šie dabas augi.

Pētersīlis. Ir zinātniski pierādīts, ka pētersīļos esošā aktīvo vielu apiola, miristicīna un ēterisko vielu kombinācija novērš spazmas, kā arī tai ir urīndzenoša iedarbība. Vēl pētersīļi satur virkni vitamīnu un minerālvielu, kas organismā darbojas kā antioksidanti – izvada brīvos radikāļus, kā arī veicina šūnu atjaunošanos un reģenerāciju. Pētersīļos esošās vielas palīdz nostiprināt urīnizvades sistēmas orgānu imunitāti.

Ļoti vērtīgas ir arī irbenes. Ar tām var uzņemt trieciendevu C vitamīna (viena odziņa ir līdzvērtīga askorbīnskābes tabletei), kā arī irbene satur virkni vitamīnu, fitoncīdus un tanīnus, kas dabīgā veidā iznīcina urīnpūšļa iekaisumu izraisošās baktērijas un iedarbojas kā antioksidanti.

Arī pieneņu sastāvs ļoti labi ietekmē urīnizvades sistēmas orgānu veselību, novērš iekaisumu, kā arī pienenēm ir urīndzenoša iedarbība.

Cilvēkiem, kam ir nosliece uz cistītu, nevajadzētu gaidīt brīdi, kad tas atkal būs klāt, bet savlaicīgi nostiprināt veselību. Vislabāk dabas augu kursu ir sākt apmēram mēnesi, pusotru pirms aktīvās (peldēšanās, uz zemes sēdēšanas) sezonas, lai organisms uzkrāj spēkus.

«Protams, ja iekaisuma process jau ir sācies, tas ir jāārstē ar medikamentiem, visbiežāk antibiotikām,» uzsver farmaceits Mihails Golovicers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu