Ne jau apģērbs noteiks uzvarētāju: Kreilis atbild Rakovskas «uzbraucienam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Vīksne

Dziedātāja Edgara Kreiļa vārds nebūt nav svešs - viņš piedalījies vairākos TV projektos, tomēr visspilgtāk sevi pierādījis šovā «X Faktors» un «Supernovā». Edgars, lai arī saņēmis kritiku par neatbilstošu skatuves tērpu, ir viens no septiņiem finālistiem, kurš cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Lisabonā, Portugālē, kur risināsies dziesmu konkurss «Eirovīzija», tomēr mūzika nebūt nav vienīgā Edgara kaislība - viņš ir daudzbērnu tēvs un arī ar sportu ir uz «tu».

TVNET: Apsveicu ar iekļūšanu «Supernovas» finālā. Ar kādām emocijām kāpi uz skatuves?

Edgars Kreilis: Paldies! Godīgi sakot, visu dienu biju mierīgs. Gāju cauri priekšnesumiem ar aizvērtām acīm, gluži kā skeletonisti pirms starta, bet bija reizes, kad arī uztraukums sevi lika manīt. Tādos brīžos galvenais neko nesadomāties, jo citādi viss var aiziet greizi. Visā visumā, sajūtas bija ļoti labas, un labi, ka tas bija tikai pusfināls, jo bija lietas, ko noteikti varēju izdarīt vēl labāk.

Tu pieteikumā sacīji, ka dziesma «Younger days» ir par bērnības pieredzi. Pastāsti vairāk par dziesmu!

Pārsvarā dziesmas raksta par mīlestību, bet esmu pamanījis, ka «Eirovīzija» vienmēr meklē kaut ko jaunu. Kad rakstīju dziesmu, atcerējos savas bērnības izjūtas, kad vecāki strīdējās, un vēl, uzskrienot uz ziņām par vardarbības pieaugumu ģimenēs, sapratu, ka šī varētu būt ļoti aktuāla tēma.

Sākumā šķiet, ka dziesma ir par manu māsu, maniem draugiem, kā mēs labi pavadījām laiku, bet patiesībā viņi bija tie, kas man palīdzēja atbrīvoties no pārdzīvojumiem. Kad bērni ģimenē piedzīvo skandālus, viņi bieži vien noiet no ceļa - sāk lietot alkoholu, narkotikas, kļūst par huligāniem. Dziesmas vēstījums ir tāds, ka mēs paši izvēlamies, kādu ceļu vēlamies iet, un,

lai gan ir daudzas ģimenes, kuras piedzīvojušas ko līdzīgu, atklāti par to runā maza daļa - pārējie izvēlas to aizmirst, jo tas ir sāpīgi.

Varbūt ar šo dziesmu spēšu uzrunāt vairākus būt labākiem gan pret citiem, gan pret sevi pašu, it īpaši pret tiem, kurus mēs mīlam.

Kuru no konkursa dalībniekiem uzskati par savu lielāko konkurentu?

Godīgi sakot, par šo vairāk domāju, kad piedalījos «Supernovā» 2017. gadā. Tagad vairāk koncentrējos uz sevi, uz savu priekšnesumu, jo tomēr jābūt tā, ka lielākais konkurents esi pats sev. Protams, uzvarēt grib visi, bet uzvarētājs būs tikai viens, taču nedrīkst aizmirst, ka ieguvumus no šova iegūst katrs dalībnieks.

Ja tā kārtīgi padomā, tad ir vairākas dziesmas, kuras mani uzrunā, tāpēc īsti vienu nevaru izcelt, tomēr jāatzīst, ka nevaru vien sagaidīt Ed Rallidae, Katrīna Lukins un Laura Rizzotto priekšnesumus.

Pēdējais pusgads bijis, iespējams, aktīvākais laiks tavā karjerā - «X Faktors», «Supernova»... Kā tiec galā ar visiem pienākumiem, zinot to, ka tev mājās ir trīs meitiņas?

Tie, kas domā, ka tas ir grūti, ticiet man, tas ir grūti! Tomēr, blakus ģimenei man ir arī ikdienas darbs, paralēli tam notiek gatavošanās koncertiem. Ir bijušas reizes, kad gribas vienkārši apstāties, bet ģimene turpina motivēt rīkoties. Ir dienas, kad var mierīgi aiziet gulēt, bet ir dienas, kad vienkārši skaties griestos un sev jautā: «Kāpēc?» - jo pienākumu mēdz sakrāties tik daudz, ka pat nezini, no kura gala sākt.

Kā ģimene atbalsta tevi šajā laikā? Kā pavadi laiku kopā ar meitām?

Patiesībā atbalsts ir ļoti liels no meitu un visvairāk no sievas puses. Protams, arī vecāki, māsa, brālis, kolēģi un komandas biedri sniedz lielisku atbalstu, bet

tādu atbalstu, kādu sniedz sieva, laikam nevar pārspēt neviens.

Jāpiebilst, ka pēdējā laikā ar meitām izdodas pavadīt laiku tikai brīvdienās, bet, kad mēs to darām, tad īsti mājās nekad neesam, jo patīk vairāk doties izbraukumos pa Latviju.

Ar ko vēl nodarbojies ārpus mūzikas?

Es esmu veikala vadītājs uzņēmumam «Hokejam.lv», līdz ar to, mana ikdiena ir ļoti cieši saistīta ar hokeju un sporta inventāru. Spēlēju pats gan «Latvijas Hokeja Līgā», gan «Entuziastu Hokeja Līgā» pie HK «Vilkači» un HK «Tērvete», līdz ar to blakus mūzikai man ir arī kaut kas fiziskāks.

Vai tev ir kāds muzikālais elks? No pašmāju, varbūt ārvalstu mūziķiem?

Jau no bērnības esmu sekojis līdzi ārzemju mūzikai, tāpēc man ļoti patīk Džastins Timberleiks (Justin Timberlake), bet viņam blakus noliktu arī Džeimsu Artūru (James Arthur) un Edu Šīranu (Ed Sheeran).

Agnese Rakovska izteica kritiku par tavu stilu - vai klausīsi viņas teiktajam un finālā varēsim redzēt tevi citādākā tērpā?

Ka apģērbs būs cits, tas jau bija sākumā izplānots, bet par to, vai būs tāds, kādu Agnese gribētu, es šaubos.

Neesmu no tiem, kuram patīk aptīties spīdumos,

un domāju, ka apģērbs nav tas, kas noteiks uzvarētāju, taču uzlabojumi būs, un esmu pārliecināts, ka tie patiks arī skatītājiem.

Runājot par kritiku, «Supernovas» skatītāji šogad bijuši īpaši naski uz komentēšanu. Vai tu pats lasi komentārus? Kā reaģē uz kritiku?

Kritika ir laba lieta, un arī man gadās uzdurties komentāriem, bet tie mani īsti neietekmē, jo esmu pietiekoši paškritisks. Bieži gadās pasmieties, bet bieži gadās arī vilties, taču tāds ir tas šovbizness. Visilgāk noturas tas, kurš vismazāk ņem pie sirds.

Ko mēs varam sagaidīt no tevis «Supernovas» finālā?

Divos vārdos - būs pārmaiņas. Zinu, ka citiem ir vēlme atklāt visas savas kārtis, bet es kā hokejā - stratēģiju paturēšu pie sevis, lai pretinieki nezinātu, pret ko gatavoties. Protams, jācer, ka viss izdosies, kā plānots, bet, ja reiz esmu ticis finālā, tad noteikti citu variantu nedrīkst būt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu