Mūzikas namā «Daile» Daumanta Kalniņa un Kvinteta koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicātes

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku nedēļā, 3. jūlija vakarā, pulksten 20:00 Mūzikas namā Daile izskanēs koncertprogramma «Sirds prieks». Tajā Daumants Kalniņš un Kvinteta mūziķi - Kristaps Vanadziņš, Mārcis Auziņš, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds izpildīs Daumanta Kalniņa un Kristapa Vanadziņa dziesmas ar Friča Bārdas dzeju.

Koncerta programmai mūziķi Daumants Kalniņš un Kristaps Vanadziņš savām kompozīcijām par pamatu izvēlējušies Friča Bārdas dzejas darbu liriskāko devumu. Izvēlētā dzeja rada īpaši poētisku noskaņu, kas arī ir bijis iedvesmas avots abu mūziķu darbiem. Programmas tēma un žanrs - džeza maniere liriskā skanējumā - ignorē stila izsmalcinātību, bet kopskanējumā dzejā un mūzikā rada harmonisku vēstījumu.

Koncertā «Sirds prieks» dzirdēsim šādus mūziķus: Daumants Kalniņš - balss, oboja, Kristaps Vanadziņš - taustiņinstrumenti, Mārcis Auziņš - ģitāra, Toms Poišs - bass, kontrabass, Rūdolfs Dankfelds - sitamie instrumenti.

Daumanta Kalniņa Kvintets pastāv kopš 2008. gada. Tas kopā pulcējis jaunus, radošus, raksturā dažādus, bet muzikālajā gaumē saskanīgus mūziķus. Pēdējo gadu laikā Kvintets ir nostiprinājies spējā kopīgi radīt un īstenot katra mūziķa idejas, aizvien vairāk apvienojot līdzīgo, kā arī tik atšķirīgo vokālā un instrumentālā džeza mūziku. Pārkāpjot žanriskās robežas, turpinot pilnveidot savu unikālo skanējumu, Kvinteta mūziķi radījuši Friča Bārdas dzejai nebijuši oriģinālu skanējumu.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu