Pasaules kauss futbolā: Starts pirmajām astotdaļfinālu cīņām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar divām cīņām sāksies Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa (PK) izcīņas izslēgšanas turnīrs. Pirmajā astotdaļfinālā plkst. 17:00 Kazaņā spēkiem mērosies Francijas un Argentīnas komandas, bet plkst. 21:00 Sočos cīņā dosies Eiropas čempioni Portugāles futbolisti, kuriem pretī stāsies Urugvajas izlase. Abas spēles tiešraidē būs vērojamas Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Dienas pirmajā spēlē savā starpā tiksies divas komandas, kuras pirms PK finālturnīra tika uzskatītas par galvenajām favorītēm uz titula iegūšanu. Taču gan Francija, gan Argentīna grupu turnīrā nerādīja to sniegumu, kuru no viņiem gaida līdzjutēji.

Par spīti nestabilajam sniegumam Francijas izlase prata uzvarēt C grupā, izcīnot divas uzvaras un nospēlējot neizšķirti 0:0 ar Dāniju. Francijas izlases lielākās zvaigznes ir Pols Pogbā (Mančestras «United»), Antuāns Grīzmans (Madrides «Atletico») un komandas vārtsargs Igo Lorī (Totenhemas «Hotspur»).

Grupas pēdējā spēlē pret Dāniju Didjē Dešāns izlēma atpūtināt vairākus vadošos spēlētājus, taču, vai tas komandai nāks par labu pret talantīgo Argentīnas izlasi, kļūs zināms šodien. Francijas izlase grupu turnīrā iesita tikai trīs vārtus, taču, pateicoties lieliskajai komandas aizsardzībai (ielaisti 1 vārti), ar to pietika, lai triumfētu grupā.

2014. gada Pasaules kausa finālisti, Argentīnas futbolisti, ir viena no finālturnīra visapspriestākajām komandām. Nesaskaņas komandā, neuzticēšanās trenerim un visam pa vidu Maradona - daudz un dažādi tika runāts par un ap komandu. Argentīnas izlase arī bija tuvu tam, lai neizkļūtu no apakšgrupas, taču pēdējā spēlē komanda prata izcīnīt uzvaru pār Nigērijas izlasi ar 2:1, tādējādi nodrošinot otro vietu grupā un vietu astotdaļfinālā.

Spilgtākā zvaigzne laukumā noteikti būs Lionels Mesi («Barcelona»), kurš aizvada ne to labāko finālturnīru karjerā. Trīs spēļu laikā Mesi ir guvis vienus vārtus, taču komanda kopumā ir guvusi tikai trīs vārtus. Argentīniešu sporta žurnālists Djego Sandrīno uzskata, ka šis būs īstais Argentīnas pārbaudījums, lai saprastu komandas patieso spēku.

«Lieliska iespēja Argentīnai apliecināt visiem to, ka viņi ir atgriezušies. Taču komandai būs jārāda savs labākais sniegums līdz šim, lai spētu uzvarēt talantīgo Francijas komandu,» atzina Sandrīno.

Šīs spēles uzvarētājs ceturtdaļfinālā spēkosies ar Urugvajas un Portugāles cīņas uzvarētāju.

Dienas otrajā spēlē plkst. 21:00 Sočos laukumā dosies Portugāles un Urugvajas futbolisti. Urugvajas izlase, kura šajā finālturnīrā nav ielaidusi vēl nevienus vārtus, A grupā izcīnīja pirmo vietu. Urugvajas lielākās zvaigznes ir Luiss Suaress («Barcelona») un Edinsons Kavani (Parīzes «Saint-Germain»). Finālturnīrā lielisku sniegumu vārtos demonstrē Fernando Muslera (Stambulas «Galatasaray»), kuram spēle pret Krievijas izlasi bija 100. izlases kreklā.

Viena no lielākajām Urugvajas uzvaras atslēgām ir tās aizsardzība. Visās trīs apakšgrupas spēlēs komanda prata nosargāt savus vārtus neskartus.

Portugāles izlase no B apakšgrupas izkļuva ar grūtībām, trīs spēlēs izcīnot vienu uzvaru un divreiz spēlējot neizšķirti. Protams, lielākā zvaigzne laukumā būs portugālis Krištianu Ronaldu, kurš līdz šim ir spējis gūt četrus no komandas pieciem vārtiem.

Kā uzskata portugāļu mediji, komanda ir labi sagatavojusies šodienas cīņai. Viņi ir pārliecināti, ka komanda ar katru turnīra fāzi turpinās uzlabot savu sniegumu, kā arī būtiska loma laukumā būs Ronaldu, kurš viens pats var izlemt spēles rezultātu.

Šī būs tikai trešā abu komandu tikšanās reize, bet pirmā Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Par nelieliem favorītiem tiek uzskatīti Urugvajas futbolisti, taču Portugāles izlase, pateicoties Ronaldu talantam, ir spējīga paveikt lielas lietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu