Džokovičs uzskata, ka Marejam nāksies uzveikt «iekšējus dēmonus»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET

Britu tenisistam Endijam Marejam pēc traumas sadziedēšanas, kortā atgriežoties gandrīz pēc gada pārtraukuma, lai sasniegtu iepriekšējo formu, vajadzēs tikt galā ar «iekšējiem dēmoniem», uzskata cits izcils tenisists Novaks Džokovičs.

Pēc janvārī veiktās gurna operācijas Marejs šonedēļ aizvadīs pirmo oficiāla turnīra spēli 11 mēnešu laikā, «Queen’s Club» tenisa turnīra pirmajā kārtā tiekoties ar Niku Kiri no Austrālijas.

Problēmas ar veselību Marejam sākās pagājušā gada Vimbldonas turnīrā un sakrita ar Džokoviča elkoņa savainojumu. Serbs vēlāk atzina, ka bijis grūti atgūt pārliecību pēc atgriešanās laukumā.

«Man pašam bija smags savainojums. Psiholoģiskās sekas ir vairāk izjūtamas nekā fiziskās,» sacīja Džokovičs. «Nevaru pateikt, cik ilgam laikam jāpaiet, lai es sajustos ērti. Marejs nav spēlējis vēl ilgāk nekā es. Nevaru pateikt par gurnu, taču domāju, ka lielākais izaicinājums var būt psihiskais stāvoklis, jo nāksies uzveikt «iekšējus dēmonus».»

Serbs arī sacīja, ka šādos gadījumos ir «jāiztīra» galva un jāsaprot, ka viss ir kārtībā, lai pievērstos savai spēlei, nevis pusi laika domātu par savainojumu.

No trim «Grand Slam» tituliem Marejs divus sasniedzis Vimbldonā, taču viņš apzinās, ka tagad būs grūti atgūt sportisko formu.

Savukārt Džokovičs šobrīd ieņem pieticīgu 21. vietu ATP rangā. Francijas atklātajā čempionātā viņš tika līdz ceturtdaļfinālam, kur zaudēja itālim Marko Čekinato.

Kopš 2016.gada Francijas atklātā čempionāta Džokovičs nav uzvarējis nevienā lielajā turnīrā, savukārt pēdējos piecos «Grand Slam» turnīros viņš nav spējis sasniegt pusfinālus.

Vimbldonas čempionāts sāksies jūlijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu