Basketbolisti centīsies revanšēties Ukrainas izlasei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien izbraukumā Kijevā spēkosies ar Ukrainas valstsvienību. Mača sākums plkst. 16.00 un to tiešraidē translēs kanālā TV6.

Latvijas izlase ceturtdien viesos ar rezultātu 82:72 pārspēja Zviedrijas valstsvienību, nodrošinot dalību Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā kārtā, kas notiks trijos logos rudenī un ziemā.

Savukārt ukraiņi ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 66:80 zaudēja Turcijas basketbolistiem, līdz ar to B grupā tagad trim komandām ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance.

Latvijas izlase pirmajā aplī 23. februārī «Arēnā Rīga» piekāpās Ukrainas valstsvienībai ar rezultātu 68:82, tāpēc mūsējiem ir noskaņojums revanšēties, turklāt izcīnītie punkti komandām nāks līdzi uz kvalifikācijas otro kārtu.

Valstsvienība piektdien no Stokholmas devās uz Kijevu. Delegācijā ir 13 spēlētāji, tiesa, savainotā Daira Bertāna līdzdalība spēlē netiek plānota, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tomēr salīdzinājumā ar pirmā apļa spēli, šoreiz Latvijas izlasei spēlē pret Ukrainu var palīdzēt Jānis Strēlnieks un Dāvis Bertāns. Tieši viņi lielā mērā kaldināja ceturtdien uzvaru pret Zviedriju, gūstot attiecīgi 27 un 22 punktus.

2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latvija, kā arī Turcija un Ukraina, pa divām reizēm cīnīsies ar A grupas labākā trijnieka komandām - Spāniju, Slovēniju un Melnkalni.

Komandas no pirmā spēļu posma ņems līdzi visās spēlēs iegūtos punktus (arī pret komandām, kuras grupā palikušas 4. vietā). Trīs labākās komandas no sešām dosies uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.

Otrā posma spēles notiks trijos «logos»: no 13. līdz 17. septembrim, no 29. novembra līdz 3. decembrim, no 21. līdz 25. februārim.

2019. gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu