Uz pasaules labākā futbolista balvu tiks izvirzīti desmit pretendenti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/LETA/Scanpix/TVNET kolāža

Šā gada pasaules labākais futbolists tiks izvēlēts no tikai desmit kandidātiem, trešdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Zīmīgi, ka iepriekš pasaules labākā futbolista titulam sākotnēji tika izraudzīti 23 kandidāti, kuru skaits pakāpeniski tika samazināts.

Kandidātus izvirzīs 13 locekļu komisija, kurā būs tādas futbola leģendas kā brazīlietis Ronaldu un vācietis Lotārs Mateuss.

Nacionālo izlašu kapteiņi un treneri, mediju pārstāvji un līdzjutēji no 23.jūlija līdz 10.augustam izvēlēs pašu labāko. Uzvarētāju godinās 24.septembrī balvu pasniegšanas ceremonijā Londonā.

Pēdējos desmit gados pa piecām reizēm prestižo balvu, kas agrāk bija pazīstama arī kā «Ballon d'Or» jeb «Zelta bumba», ieguvuši Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi.

Balvas tiks pasniegtas arī labākajai futbolistei, labākajam trenerim un trenerei, labākajam vārtsargam, skaistāko vārtu guvējam un par godīgas spēles principu ievērošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu