FIFA izmeklēs šveiciešu vārtu atzīmēšanas svinības un Serbijas izlases trenera izteikumus (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) izmeklēs Šveices izlases futbolistu Granita Džakas un Džerdana Šaķiri vārtu atzīmēšanas svinības.

Šveices futbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā piektdien ar rezultātu 2:1 izcīnīja uzvaru pret Serbijas valstsvienību.

Šveices izlasē vārtus guva Džaka un Šaķiri, kuru vecāki ir Kosovas albāņi. Abi futbolisti vārtu guvumus atzīmēja, ar rokām rādot divgalvainā ērgļa siluetu, kas redzams Albānijas karogā.

Galvenokārt albāņu apdzīvotā Kosova 2008.gadā pasludināja neatkarību no Serbijas, taču Serbija neatzīst Kosovas valsti.

FIFA ir aizliegusi jebkādas politiskās darbības vai simbolus stadionos.

«Politikai un sportam vajadzētu būt šķirtiem. Protams, tas viss ir emociju iespaidā, taču domāju, ka laukumā un ārpus tā mums vajadzētu norobežoties no politikas un koncentrēties sportam, kas mūs visus vieno,» pēc mača teica Šveices izlases galvenais treneris Vladimirs Petkovičs.

Šaķiri savas vārtu guvuma svinības attaisno, ka tās bijušas tikai emocijas.

«Biju laimīgs, kad guvu vārtus. Tas arī viss,» teica Šaķiri.

Tikmēr Šveices valdības ministri pauduši sapratni par futbolistu vārtu guvumu atzīmēšanas svinībām.

«Visi, kuru izpausmes ir bijušas ierobežotas, sapratīs emocijas, kas tajā brīdī ir futbolistiem,» teica Šveices aizsardzības un sporta ministrs Gī Parmelāns.

«Nešaubos, ka futbolistiem ir patriotiskas emocijas par viņu pārstāvētajām valstīm. Tajā pašā laikā viņi nav aizmirsuši arī savas saknes,» pauda Šveices ārlietu ministrs Injacio Kasis.

Tāpat FIFA sākusi izmeklēšanu par Serbijas izlases galvenā trenera Mladena Krstajiča izteikumiem. Krstajičs pēc mača teica, ka spēles galvenajam tiesnesim Fēliksam Briham no Vācijas vajadzētu stāties Hāgas tribunāla priekšā par to, ka viņš nepiešķīra 11 metru soda sitienu.

«Mēs tikām aplaupīti. Es viņam nedotu ne dzelteno, ne sarkano kartīti, bet pa taisno aizsūtītu uz Hāgu. Tur viņu tiesātu tāpat, kā viņi tiesāja mūs,» teica Krstajičs.

Tāpat FIFA sākusi disciplinārlietu pret Serbijas Futbola asociāciju, jo šīs valsts līdzjutēji mača laikā rīkoja nekārtības, kā arī izkliedza politiskus un aizskarošus saukļus.

E apakšgrupā Brazīlija un Šveice divos mačos nopelnījušas katra pa četriem punktiem, Serbija tikpat mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Kostarika pagaidām cīnās bez punktiem.

Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15.jūlijam.

    Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu