«Šitā resnā cūka man džeku nocēla!» Indra Salceviča atminas notikumu, kas mainījis viņas dzīvi (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram/indrasalcevica

Šonedēļ izdevumā «Ieva» stiliste un blogere Indra Salceviča atklājusi kādu notikumu, kas mainījis viņas dzīvi jau 21 gada vecumā - lai arī Indra visu mūžu bijusi apaļīga, viņa no kompleksiem necieš.

Indra atklāj, ka jau kopš 9. klases bijusi kompānijas dvēsele un savedēja - viņa mēdza savām draudzenēm izraudzīties puišus, kamēr pati bija viena. Tomēr 21 gada vecumā ar Indru notika kas tāds, kas lika viņai apzināties savu vērtību.

Strijas, celulīts un virssvars man nekad nav traucējis un tā īsti kompleksos nav iedzinis. Vienīgais mans komplekss - psoriāze. Studiju gados, lai to slēptu, staigāju cimdos un cilvēkiem stāstīju par to, ka man ir alerģija no saules. Man mājās ir tik daudz melno biezo zeķubikšu, ka tās atgādina lādēs savijušās čūskas. Kopš 23 gadu vecuma plikām, ar zeķubiksēm nenoslēptām kājām un kleitām ar īsām piedurknēm staigāju tikai esot ārpus Latvijas. Pieņemt sevi ar šo saslimšanu, iespējams, bija tikpat grūti, kā kādam no jums savu virssvaru. Ar šo bildi es gribēju teikt – bodypositive nav tikai stāsts par formām – tas ir par sabiedrības uztveri kopumā, kā arī stereotipiem. Nav jākaunas par akni vai plikpaurību, ādas saslimšanām vai citām ķermeniskām nepilnībām. Ir jāmīl sevi tādu, kāds Tu esi, un nekas nevar traucēt Tev dzīvot ar garšu un punkts. Balsoju par bikini pludmalē! #bodypositive #psoriasis #psoriasislife #skin #morethansize #plussize #blogger #plussizeblogger #latvianblogger #realtalk #reallife #nofilter #drosme #courage #ipreview #drosmīgākābildeever bildes ? Ernests Leons ( 6.gadi) #iedvesmaspote

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

«Koledžā iepazinos ar skaistu, plecīgu, muskuļotu puisi, uz kuru visas meitenes meta acis. Aizgāju ar viņu uz vairākiem randiņiem, draudzenēm neko nesakot. Un tad pienāca tā liktenīgā diena, kad pēc ballītes ar draugiem sasēdāmies mazā mašīniņā - draudzenes aizmugurē, es starp puišiem. Viņš, kāpjot ārā pie benzīntanka, mani pacēla un noskūpstīja. Un aizmugurē sēdošā meitene skali noelsās: «Šitā resnā cūka man džeku nocēla!» To dzirdēja visi. Viņai tā bija patiesa reakcija, jo meitene nevienā brīdī nebija domājusi, ka es varētu būt konkurente. Bet es tajā brīdī - 21 gada vecumā - sapratu, ka esmu un varu būt konkurente. Un ar šādu iekšējo pārliecību dzīvoju joprojām,» izdevumam «Ieva» atklāj Salceviča.

Viesojoties sarunu šovā «Starp mums runājot», Indra pastāstīja: «Es vairāk nekā 10 gadus esmu nelietderīgi pavadījusi, «cepoties» par kaut kādiem kilogramiem vai lai izpatiktu sabiedrībai!» Viņa ir pārliecināta, ka sievietēm ir vien divas iespējas – vai nu cītīgi strādāt pie sava ķermeņa, apmeklēt sporta zāli, pārskatīt ēdienkarti un tā sasniegt sev vēlamo rezultātu, vai arī pieņemt sevi un dzīvot tādai, kāda esi. «Paradoksāli, taču tajā brīdī, kad esi sevi pieņēmusi, pozitīvas pārmaiņas būs vērojamas arī ķermenī,» sievietes iedrošina Indra.

Uz augšu