Tambovā novāc jauno 'McDonald's kartupeļu ražu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Tambovas apgabalā Krievijā uzņēmums «Belaya Dacha» audzē kartupeļus «McDonalds’s» restorāniem. «McDonald's» sadarbības partneru uzņēmumā ir nodarbināti strādājošie, kas ir atbildīgi par kartupeļu audzēšanu, ražas novākšanu un nogādāšanu noliktavā.

Krievijas lauksaimniecības grupa «Belaya Dacha» sadarbojas ar Nīderlandes uzņēmumu «Lamb Weston» un nodrošina ar kartupeļiem «McDonalds’s» restorānus no Maskavas līdz pat Murmanskai. Kartupeļu audzēšana Krievijā pasargā «McDonalds’s» no neērtībām, ko izraisa svārstīgais Krievijas rubļa kurss un rietumu sankciju ietekme.

Pirmais «McDonalds’s» restorāns Maskavā durvis vērā 1990.gadā un kopš tā laika tas pakāpeniski pāriet uz pašā Krievijā audzētām izejvielām. Iepriekš frī kartupeļu saldētā veidā tas ieveda no Polijas un Nīderlandes.

«Belaya Dacha» ir uzņēmums, kas jau kopš 2002.gada ir pazīstams gan Krievijā, gan citur pasaulē. Savukārt Nīderlandes «Lamb Weston» pārstāvniecība atrodas netālu no Ļipetskas apgabala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu