Šmēdiņš/Samoilovs un Pļaviņš/Točs ar mainīgām sekmēm sāk PK posmu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs ceturtdien izcīnīja uzvaras abās Čehijas pilsētā Ostravā notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra grupas spēlēs, automātiski sasniedzot izslēgšanas turnīra otro kārtu.

Turnīrā ar 11.numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs F grupas pirmajā cīņā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:16) apspēlēja Šveices pāri Mirko Gersonu un Adrianu Heidrihu, kuri sacensībās izlikti ar 22.numuru.

Savukārt pēc tam cīņā par uzvaru grupā Latvijas sportisti ar 2-0 (23:21, 21:17) uzvarēja Austrijas duetu Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri izlikti ar sesto numuru.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš ne tikai izcīnīja pirmo vietu grupā, bet arī automātiski iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Savukārt otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem Ostravā ticis 13.numurs, D grupas pirmajā cīņā ar rezultātu 1-2 (21:13, 18:21, 9:15) piedzīvoja zaudējumu pret Meksikas pāri Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuri izlikti ar 20.numuru.

Nākamo maču Latvijas pāris aizvadīs piektdien pret austriešiem Martinu Ermakoru un Moricu Pristaucu, kurā noskaidrosies, kurš turpinās turnīru, bet kurš to noslēgs.

Vīriešu sacensībās neveiksmīgi kvalifikāciju aizvadīja Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kā arī Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, abiem duetiem piedzīvojot neveiksmes atlases pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien piedzīvoja neveiksmi tā paša Ostravas turnīra pirmajā grupu turnīra mačā, ar rezultātu 1-2 (24:22, 25:27, 15:17) piekāpjoties ASV sportistēm Sammerai Rosai un Sārai Hjūzai, bet kvalifikācijas kārtu nepārvarēja Marta Ozoliņa un Agnese Caica.

Ar 27.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā spēkosies ar čehietēm Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu, kuras sacensībās izliktas ar 11.numuru.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu