Šmēdiņš/Samoilovs zaudē PK četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs sestdien Čehijas pilsētā Ostravā cieta zaudējumu Pasaules kausa (PK) četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā, dalību turnīrā noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Šmēdiņš un Samoilovs, kuriem turnīrā bija 11.numurs, divos setos ar 0-2 (15:21, 12:21) kapitulēja Nīderlandes volejbolistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri ir izlikti ar trešo numuru.

Latvijas duets īsti nespēja izrādīt līdzvērtīgu pretestību, jo abos setos nīderlandieši gana ātri ieguva pārsvaru. Pirmajā setā Šmēdiņš/Samoilovs, esot iedzinējos ar 10:14, spēja gūt divus punktus pēc kārtas, tomēr pēc tam Broivers/Mēuvsens atkal atrāvās, panākot 18:12 savā labā, beigās droši uzvarot setu.

Savukārt otrajā setā nīderlandiešu pārākums bija vēl izteiktāks, viņiem sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Broivers un Mēuvsens ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļnieki un 2013.gada pasaules čempioni, bet pērn Jūrmalā viņi izcīnīja arī Eiropas čempionāta bronzas medaļas.

Vēlāk sestdien astotdaļfināla spēli aizvadīs arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem turnīrā ir 13.numurs. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā viņi tiksies ar Vācijas sportistiem Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuri izlikti ar 30.numuru.

Šmēdiņš/Samoilovs apakšgrupu turnīrā izcīnīja divas uzvaras, uzreiz iekļūstot astotdaļfinālā, kamēr Pļaviņš/Točs priekšsacīkstēs uzvarēja vienā no diviem mačiem, bet piektdien izcīnīja panākumu pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā, tiekot astotdaļfinālā.

Tāpat vīriešu sacensībās neveiksmīgi kvalifikāciju aizvadīja Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs, kā arī Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, abiem duetiem piedzīvojot neveiksmes atlases pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka aizkļuva līdz izslēgšanas spēlēm, taču zaudēja to pirmajā kārtā, sacensības noslēdzot dalītā 17.vietā.

Pirms tam šonedēļ sieviešu turnīra kvalifikācijas barjeru nepārvarēja Marta Ozoliņa un Agnese Caica, ko izdevās paveikt Graudiņai/Kravčenokai.

Šā turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, «Major» posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, «Grand Slam» posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu