Festivāls LAMPA nedēļas nogalē pulcējis vairāk nekā 10 000 apmeklētāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē Cēsu pils parkā aizvadīts jau trešais Sarunu festivāls LAMPA, par spīti lietum pulcējot vairāk nekā 10 000 cilvēku. Divsimt dažādu notikumu programma sarunās vienoja raibu publiku - mūziķus, māksliniekus, mediķus, ministrus, politiķus, mācībspēkus, mediju pārstāvjus, uzņēmējus un daudzu citu profesiju pārstāvjus, informē Santa Margeviča, Sarunu festivāla «LAMPA» komunikācijas konsultante.

Spilgti notikumi, atziņām bagātīgas diskusijas un atbildes uz «karstiem» jautājumiem - tā var raksturot Sarunu festivālu LAMPA. Sarunās piedalījās visdažādāko jomu pārstāvji - politikas «bloku» pārstāvēja Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Cēsu Domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, Rīgas Domes deputātes Juta Strīķe un Iveta Ratiņīka, Saeimas deputāti Igors Pimenovs, Ilmārs Latkovskis, Rihards Kols, Laimdota Straujuma, Gunārs Kūtris, Juris Viļums, TVNET pārstāvji Juris Mendziņš un Toms Ostrovskis un daudzi citi. Politiķi apsprieda mūsdienu mediju vidi, latvietības attīstību un demokrātiju, piedalījās ārpolitikas zināšanu viktorīnā, sacenšoties pret jauniešiem un iesaistoties daudzos citos notikumos.

Pirmo gadu LAMPA pulcēja arī tik lielu uzņēmēju skaitu, īpaši, fokusējoties uz start-up vides pārstāvjiem - Sarunu festivālā piedalījās Latvijas start-up uzņēmumu asociācijas valdes loceklis Daniels Pavļuts, konferences «TechChill» vadītāja Marija Ručevska, start-up uzņēmuma «Funderful» vadītājs Raimonds Kulbergs un daudzi citi.

Sarunu festivālā LAMPA savās domās dalījās arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, režisors Vladislavs Nastaševs, Dailes teātra aktieris Juris Žagars. Arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs ar politiķiem un uzņēmējiem diskutēja par to, kā būt godīgam pašam pret sevi un citiem. Vieglatlēte Ineta Radēviča stāstīja par to, kāds ir īsts sports. Par inovāciju nozīmību Latvijā diskutēja Vidzemes augstskolas lektors Gatis Krūmiņš, Latvijas Universitātes vadošais pētnieks Visvaldis Valtenbergs, ekonomiste Ilona Platonova un citi. Tāpat Sarunu festivālu plaši pārstāvēja arī citi mācībspēki no Latvijas lielākajām augstskolām - Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās Universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes un Daugavpils Universitātes. Plaši tika diskusēts par to, kāda Latvija būs pēc 20, 50 un 100 gadiem, modelējot atšķirīgus valsts attīstības scenārijus.

Vairākas no Sarunu festivāla LAMPA diskusijām skatāmas LMT «Straume.lmt.lv».

straume.lmt.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu