Desmit veidi, kā uzturēt māju tīru ilgāk (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Mājas tīrīšana reti kad izraisa sajūsmu, it īpaši, ja kārtošana ir jāveic pēc garas darba dienas vai tajās divās brīvdienās, kad spēkus gribas veltīt atpūtai vai izklaidei. Tomēr ir vairākas stratēģijas, kuras pagarinās intervālus starp mājas tīrīšanas reizēm.

Nokrāso garāžas grīdu ar aizsargslāni

Cementa grīdas garāžā ļoti ātri paliek netīras un putekļainas - dažkārt pie vainas ir porainā grīdas tekstūra, kuras porās sakrājas smiltis un putekļi. Cementa grīdas noklāšana ar laku, krāsu vai kādu citu aizsargslāni neļaus putekļiem iekrist mikroskopiskajās grīdas bedrītēs.

Neturi tīrīšanas līdzekļus vienuviet

Izliec tīrīšanas līdzekļus katrā no telpām, lai vajadzības gadījumā ātri var notīrīt netīrās vietas. Piemēram, vannas istabas skapīšos uzglabā papīra dvieļus, lupatas un tīrīšanas līdzekli. Šāda metode palīdzēs atbrīvot piekrautos virtuves skapīšus vai atvilktnes, kurās glabājas vesela čupa tīrīšanas līdzekļu.

Foto: Pixabay

Izmanto paklājus uz paklājiem

Tie, kuru mājās ir paklāju grīdas, noteikti ir piedzīvojuši, ka uz grīdas izlīst vīns vai vīnogu sula, tāpēc paklājs ir ilgstoši palicis ar tādu kā zīmogu. Ja paklāja grīdai uzklāsi kādu interesantu un dekoratīvu neliela izmēra paklājiņu, tas ne tikai atsvaidzinās istabu, bet arī pasargās grīdu no traipiem. Nelielo paklāju atliks izmazgāt veļasmašīnā, bet paklāja grīda būs iztikusi bez vēl viena pleķa.

Neaizmirsti par paklāju pie ieejas

Pie ieejas durvīm paklājiņam ir jābūt - tīrākai grīdai vari likt pat divus paklājus - iekšpusē un ārpusē. Mazajā paklājiņā paliks teju visi putekļi, smiltis un pat sniegs un dubļi no zolēm.

Uzturi ēdamgaldu uzklātu

Lai arī tas varētu šķist nepraktiski, tomēr dažkārt uzklāts galds attur mājiniekus no sīkumu uzmešanas uz ēdamgalda. Neklāts ēdamgalds bieži vien tiek izmantots kā noliktava, kur tiek uzmesti mājasdarbi, atslēgas, pasta sūtījumi vai pat auskari un kreklu pogas. Uzklāj uz galda kādu nelielu galdautu, uzliec puķes un tīrus traukus.

Ķemmē suni pagalmā

Nereti suņi ir vainīgi pie tā, ka māja jātīra ar putekļsūcēju ik pēc divām vai trijām dienām - suņu spalvas mēdz sakrāties it visur un ātri. Labākais veids, kā samazināt izkritušo spalvu skaitu, ir regulāri izķemmēt suni, turklāt darīt to ārpus telpām. Veic suņa skaistumkopšanas procedūras ik pēc divām vai trīs dienām.

Foto: Pixabay

Tīri kājlīstes ar pulējamo lupatu

Kājlīstes reizēm pat ļoti uzņem putekļus, un to tīrīšana nav tā patīkamākā nodarbe. Tīrot kājlīstes ar pulējamajām lupatiņām, tās ilgāk paliek tīras - mikrošķiedras lupata efektīvi attīra virsmas no putekļiem un izveido tādu kā nelielu elektromagnētisku aizsargslānīti, kas uz kādu laiku atgrūdīs putekļus.

Tīrīšana - kā ģimenes spēle

Ievies tīrīšanas spēli bērniem - ieslēdz kādu enerģisku dziesmu un 10 minūtes kopā ar bērniem pievērsieties tīrīšanas darbiem. Par iesaisti apbalvo bērnus ar kādu jautru aktivitāti, piemēram, galda spēlēm vai piedāvā noskatīties kādu multfilmu.

Iegādājies kompaktu putekļusūcēju

Putekļu sūkšana ir īpaši nepatīkama, ja putekļusūcējs ir smags, neērts un sastāv no 50 detaļām, kuras jāsaliek ik reizi, kad jāķeras klāt tīrīšanai. Iegādājies kompaktu un vieglu putekļusūcēju, kuru atliek vien izņemt no skapja un ķerties pie darba - tad tīrīšana ritēs ātrāk un bez pūlēm.

Foto: Pixabay

Triks, kas neļaus zeķēm pazust

Par pazudušajām zeķēm daudzi mēdz jokot, taču dažkārt tā patiešām ir īsta mistērija - viena zeķe ir, bet otras nav ne vaļas mašīnā, ne arī netīrās veļas grozā. Atrisini šo problēmu, ieviešot īpašu nodalījumu netīrās veļas grozā, proti, auduma maisiņu, kurā tiek mestas tikai netīrās zeķes. Tiklīdz pienāk veļas mazgāšanas diena, atliek auduma maisiņu izbērt vai to uzreiz likt veļasmašīnā - vairs nekādu vientuļo zeķu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu