Ķīmiķis: Kosmosa radiācija Elona Maska Teslu saraus gabalos gada laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jau ziņots, ka ASV kompānija «SpaceX» otrdien palaidusi kosmosā savu jaunāko un lielāko raķeti «Falcon Heavy», lai pirmajā izmēģinājuma lidojumā nogādātu kosmosā «SpaceX» dibinātājam un vadītājam Elonam Maskam piederošu automašīnu «Tesla Roadster». Tomēr daudziem varētu rasties jautājums: kāpēc tas vispār bija vajadzīgs un kas kosmosā notiks ar automašīnu?

Ņemot vērā, ka automobilis jau ir veiksmīgi nogādāts ārpus Zemes gravitācijas lauka un tagad lēnā mierā «peld» izplatījumā ar manekenu «Starman» pie stūres, tad pirmais jautājums jau ir atrisināts, proti, nesējraķetes un pasaules spēcīgākā raķete «Falcon Heavy» ir veiksmīgi notestētas, kas arī bija galvenais «SpaceX» mērķis.

Nākamais jautājums – kas notiks ar automobili izplatījumā - jau ir sarežģītāks. Lai arī Elons Masks paziņojis, ka viņa Tesla kosmosā «vizināsies» miljardiem gadu, eksperti par to nav tik pārliecināti.

«Es neuztraucos par kosmisko vakuumu, jo automobilī nav tik daudz iekšējā spiediena, lai tas tam varētu kaitēt. Lielākais drauds automobilim kosmosā ir radiācija vai sadursme ar meteorītiem. Abi šie faktori, visticamāk, automobili saraus lupatu lēveros gada laikā,» izdevumam «Live Science» komentēja ķīmiķis Viljams Kerols (William Carroll).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu