Grantu programmā «(ie)dvesma» šogad jaunajiem uzņēmējiem būs pieejami 60 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Grantu programmā «(ie)dvesma» šogad jaunajiem uzņēmējiem būs pieejami 60 000 eiro, pavēstīja «SEB bankas» ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš norādīja, ka grantu programmas aizsācējiem - «SEB bankai», Jūrmalas pilsētai, kā arī Mārupes un Olaines novadiem, šogad pievienojušies arī Siguldas un Ķekavas novadi, paplašinot grantu programmas darbības teritoriju un finansējuma apmēru. Katrs no partneriem piešķirs 10 000 eiro finansējumu, uz kuru varēs pretendēt kādā no piecu pašvaldību teritorijām reģistrētie uzņēmumi, kuri dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem, kā arī šajās pašvaldībās dzīvojošie iedzīvotāji, kuri vēlas īstenot savas biznesa idejas.

«Pievienojoties diviem jauniem partneriem - Siguldas un Ķekavas novadiem, kopējais jaunajiem uzņēmējiem pieejamo grantu apmērs šogad ir pieaudzis līdz 60 000 eiro,» teica Panke.

Viņš arī informēja, ka maksimālā naudas summa vienam grantam ir 10 000 eiro, un šogad plānots izsniegt vismaz sešus grantus. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei, lai sāktu biznesu.

Projektu pieņemšana sāksies 3.septembrī, bet noslēgsies 3.oktobrī. Iesniegtos projektus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 2018.gada 15.novembrī.

Žūrijas komisijā darbosies pārstāvji no «SEB bankas», Jūrmalas pilsētas domes, Ķekavas novada pašvaldības, Mārupes novada domes, Olaines novada pašvaldības, Siguldas novada pašvaldības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, «Attīstības finanšu institūcijas «Altum«», Jūrmalas biznesa inkubatora, Jūrmalas Uzņēmēju konsultatīvās padomes, Mārupes novada Uzņēmējdarbības atbalsta konsultatīvās padomes, Siguldas uzņēmēju padomes, Ķekavas novada uzņēmēju padomes un Olaines novada uzņēmējdarbības atbalsta centra.

Saņemto pieteikumu atlase notiks trijās kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu, kā arī dalībnieku prezentācijas un atbildes uz žūrijas jautājumiem. Pirms projektu iesniegšanas katrā no pašvaldībām notiks seminārs, lai palīdzētu jaunajiem uzņēmējiem labāk sagatavoties dalībai grantu programmā.

Grantu programma «(ie)dvesma» tika izveidota 2017.gadā.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu