Bankas Citadele lietotnē būs iespēja autorizēties ar sejas atpazīšanu un pirksta nospiedumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Banka Citadele izstrādājusi jaunu mobilo aplikāciju, kurā iespējams autorizēties un apstiprināt maksājumus ar sejas atpazīšanu (Face ID) un pieskārienu (Touch ID), kā arī pārvaldīt karšu drošības režīmus.

Izstrādājot jauno mobilo aplikāciju, īpaši domāts ir par drošību. Tādēļ

sākotnēji iespēja autorizēties un apstiprināt maksājumus ar sejas atpazīšanu būs pieejama iPhone X īpašniekiem.

Bet pirksta nospiedumu varēs izmantot ikvienā viedtālrunī, kurā ir paredzēta pirksta nospieduma funkcija. Līdztekus šiem jauninājumiem joprojām būs iespējams autorizēties un apstiprināt maksājumu arī ar 5 ciparu autorizācijas kodu. Līdz ar to ikviens varēs izvēlēties sev ērtāko un piemērotāko autorizācijas veidu.

Jaunās inovācijas izveidē ieguldītas investīcijas 3 miljonu eiro apmērā, un tā tapusi sadarbībā ar vienu no vadošajām starptautiskajām konsultāciju kompānijām «McKinsey & Company».

Foto: Publicitātes foto

«Mūsuprāt, arī banku pakalpojumos mūsdienās ir jāspēj ieviest inovācijas tikpat ātri kā finanšu tehnoloģiju jeb FinTech uzņēmumiem. Jaunā Citadeles aplikācija tika izstrādāta 10 mēnešu laikā. Izstrādes gaitā mēs domājām un strādājām nevis kā banka, bet kā FinTech uzņēmums. Tas ir apliecinājums, ka mēs gribam un varam ieviest jaunus digitālos risinājumus un inovācijas īsā laikā, un mēs turpināsim to darīt arī turpmāk,» saka bankas Citadele tehnoloģiju attīstības direktors un valdes loceklis Slavomirs Mizaks (Slavomir Mizak).

Viņš piebilst, ka katra aplikācijas poga un risinājums ir lietotāju testēts. Aplikācija izstrādāta, balstoties uz lietotāju ieteikumiem.

Kopumā izstrādes gaitā aplikāciju testējuši 800 cilvēki.

Un tās izstrādē bija iesaistīti aptuveni 30 bankas darbinieki.

Foto: Publicitātes foto

Bankas Citadele valdes loceklis Vladislavs Mironovs atzīmē, ka no trim Baltijas valstīm Latvija ir pirmā, kurā tiek prezentēta jaunā aplikācija: «Jaunākā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka 75% mūsu valsts iedzīvotāju sevi uzskata par inovatīviem, un tieši finanšu sektors visbiežāk tiek minēts kā tā tautsaimniecības joma, kurā vissekmīgāk notiek inovāciju ieviešana. Tā norāda 38% aptaujāto. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji ne tikai novērtē, bet arī sagaida no bankām un citiem pakalpojumu sniedzējiem arvien jaunas inovācijas.»

Jaunā aplikācijas versija Citadeles klientiem tiks ieviesta pakāpeniski, sākot no šī gada jūnija. Plānots, ka drīzumā tā tiks adaptatēta arī Lietuvas un Igaunijas tirgiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu