Klāt NBA drafts. Vai Kurucs kļūs par sesto draftēto latvieti NBA?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šonakt plkst. 2.00 pēc Latvijas laika norisināsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafts. Starp kandidātiem ir atrodams arī latvieša Rodiona Kuruca vārds.

2018. gada NBA drafta pirmā izvēle pieder Fīniksas «Suns» komandai, kura šādu pagodinājumu ir ieguvusi pirmo reizi komandas vēsturē. Nav noslēpums, ka, visticamāk, ar pirmo drafta numuru tiks izvēlēts talantīgais centra spēlētājs Deandrē Eitons, kurš līdz šim pārstāvēja Arizonas Universitāti.

Eitons šajā draftā tiek uzskatīts par labāko spēlētāju, un statistika to tikai apliecina - vidēji spēlē 20,1 punkts, izcīnītas 11,6 bumbas, atdota 1,6 rezultatīva piespēle, kā arī bloķēti 2 metieni spēlē.

ESPN apskatnieki Eitonam pārliecinoši paredz pirmo drafta izvēli. Tikmēr pārējiem labākajiem spēlētājiem jauno talantu izvēlē ir grūtāk prognozēt kārtas numuru. Top 5 varētu iekļūt Mo Bamba, Luka Dončičs, Mārvins Beglijs, Maikls Porters un Džerens Džeksons.

Pirms kāda laika par pārliecinošu otro izvēli tika uzskatīts Beglijs, bet pēdējās dienās aizvien biežāk tiek locīts Mo Bambas vārds, kurš pārstāv Teksasas Universitāti. Par garā spēlētāja priekšrocībām tiek minēts viņa augums un potenciāls uzbrukumā. Bamba ir 214 cm garš, bet viņa «wingspan» jeb «spārnu platums» ir 2 metri un 39 centimetri. Aizvadītājā sezonā Bamba vidēji spēlē guva 12,9 punktus, savāca 10,5 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 3,7 spēlētāju metienus.

Labāko piecu spēlētāju sarakstā tiek minēts arī slovēņu talants Luka Dončičs. Pēdējās dienās tika minēts, ka par slovēņa pakalpojumiem interesi ir izrādījusi Atlantas «Hawks» vienība, kurai pieder trešā izvēle draftā. Taču visticamākais scenārijs ir Dončiča nonākšana Memfisā ar ceturto drafta izvēli, ziņo NBA DraftExpress.

Dončičs saviem panākumiem šosezon pievienoja klāt ULEB Eirolīgas čempiontitulu, kā arī regulārās sezonas un «Final Four» vērtīgākā spēlētāja balvu, kļūstot par jaunāko spēlētāju Eirolīgas vēsturē, kurš saņēmis šo atzinību.

«Final Four» laikā slovēnis vidēji spēlē guva 15,5 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva 3 rezultatīvas piespēles. Savukārt regulārajā sezonā Dončičs vidēji spēlē iemeta 16 punktus, savāca 4,8 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 4,3 rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot nepilnas 26 minūtes.

20 gadus vecais Rodions Kurucs arī ir atrodams starp NBA drafta potenciālajām izvēlēm. Pagaidām visi pazīstamie Ziemeļamerikas sporta mediji ziņo, ka Kurucs tiks izvēlēts otrajā kārtā. Visaugstāko izvēli viņam paredz «The Ringer» - 38. vietu. «Sports Illustrated» latvietim paredz 45. izvēli un nokļūšanu Šarlotes «Hornets» komandā, bet «NBADraft.net» portāls Kurucam atvēl 47. vietu un nokļūšanu Losandželosas «Lakers» vienībā.

Šajā sezonā 208 centimetrus garais latviešu basketbolists Barselonas otrās komandas sastāvā vidēji spēlē guva 11,6 punktus.

«20 gadus vecajam Kurucam ESPN paredz 39. izvēli draftā. Viņa augums, uzbrukuma prasmes un daudzpusība ir ļoti piesaistoša daudzām NBA komandām,» izteicies ESPN žurnālists Džonatans Givonijs.

Pirms neilga laika ESPN ziņoja, ka reālākais variants ir Kuruca izvēle ar 39. numuru, taču «76ers» komanda šo savu izvēli ir aizmainījusi uz Losandželosas «Lakers» komandu, pretī saņemot 2019. gada otrās kārtas izvēli.

Līdz šim NBA drafta vēsturē ir izvēlēti 6 latviešu basketbolisti - 2004. gadā ar 11. numuru tika draftēts Andris Biedriņš, 2011. gadā Dāvis Bertāns (42. izvēle), 2013. gadā Jānis Timma (60.), 2015. gadā Kristaps Porziņģis (4.), bet 2017. gadā Anžejs Pasečņiks (25.).
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu