«Latvijas Universitāte» svarīgā cīņā par vietu LBL «play-off» pieveic «Jēkabpili»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/LUbasketbols

«Latvijas Universitāte» (LU) sestdien svarīgā mačā par vietu «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā izbraukumā ar 75:67 (30:11, 16:24, 17:17, 12:15) pārspēja «Jēkabpili», kamēr «Ventspils» savu skatītāju priekšā ar 105:76 (32:28, 24:16, 24:14, 25:18) sagrāva «Ogri».

Līdz ar to «Jēkabpilij» kopvērtējuma tabulā pēc šī zaudējuma nav izdevies apsteigt tik svarīgajā sestajā pozīcijā esošo «Betsafe»/«Liepāja», kamēr LU iesaistījusies reālā cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Sestdienas mačā LU sastāvā 28 punktus iemeta Renārs Birkāns, kamēr 17 punktus pievienoja Linards Jaunzems. Savukārt «Jēkabpils» rindās ar 16 punktiem atzīmējās Dominiks Domarks, bet 15 punkti Artūram Vītiņam.

Lielu lomu šajā mačā nospēlēja tieši pirmā ceturtdaļa, ko, beigās veicot 9:0 izrāvienu, LU noslēdza ar iespaidīgu 19 punktu starpību (30:11). Lai arī pirmā puslaika turpinājumā «Jēkabpils» centās atspēlēties, mājiniekiem tas lāgā neizdevās, ka rezultātā rīdzinieki pirmo puslaiku noslēdza ar 11 punktu vadību (46:35).

Trešās ceturtdaļas vidū LU pēc vēl viena izrāviena bija panākusi jau 20 punktu vadību (63:43). Jēkabpils komandas basketbolisti gan pēc tam atbildēja ar deviņiem punktiem pēc kārtas, tomēr dueļa turpinājumā viņi cīņā par uzvaru reāli neiesaistījās.

Pēc LU uzvaras trim komandām tagad ir pa astoņiem panākumiem, turklāt sestdienas +8 nodrošinājis «studentiem» priekšrocību pār «Jēkabpili», ja regulāro čempionātu abas noslēgs ar vienādu bilanci. LU vienībai kalendārs gan nav tas vieglākais, jo atlikušie divi mači jāaizvada pret «Ogri» un «Ventspili».

Pēc sestdienas mačiem «Betsafe»/«Liepāja» un LU guvušas pa astoņām uzvarām 27 mačos, kamēr «Jēkabpilij» ir astoņi panākumi 28 spēlēs.

Tikmēr vadošo četrinieka komandu duelī vicečempione «Ventspils» savā laukumā ar 105:76 (32:28, 24:16, 24:14, 25:18) apspēlēja «Ogri».

Ventspilnieku sastāvā pa 17 punktiem iemeta Aigars Šķēle un Dominess Bērnets, bet par vienu punktu mazāk guva lietuvietis Juļs Juciks un Maikls Brusevics.

Savukārt «Ogres» rindās 13 punktus iemeta Rinalds Sirsniņš, bet 12 punkti Jānim Antropam.

Abas komandas aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo ceturtdaļu, tomēr iniciatīva jau no paša spēles sākuma piederēja ventspilniekiem, kuri pirmās desmit minūtes vēl noslēdza ar četru punktu vadību (32:28). Turpinājumā «Ventspils» jau demonstrēja dominējošu sniegumu, noslēgumā uzvarot teju ar 30 punktu pārsvaru.

Līdz ar to «Ventspils» pieveica «Ogri» trijos no četriem savstarpējiem dueļiem šajā regulārajā čempionātā.

«Ventspilij» šosezon jāaizvada vēl četras spēles, tostarp pret otrajā vietā esošo «VEF Rīga». Savukārt zemāk par otro vietu turnīra tabulā ventspilnieki var noslīdēt tikai tad, ja atlikušajās spēlēs tiks piedzīvotas tikai neveiksmes.

Vēl vienā sestdienas cīņā graujošu uzvaru izcīnīja «Jūrmala», kas viesos 94:59 (18:26, 34:12, 20:9, 22:12) sagrāva «Valka»/«Valga» komandu.

Jūrmalnieku sastāvā 16 punktus iemeta Dāvis Klegeris, kamēr 14 punkti kluba prezidentam Edgaram Jeromanovam. Savukārt robežpilsētas rindās 16 punktus sameta Rains Radīks.

Jūrmalnieki ir visai stabilā trešajā vietā, kuru vēl vairāk nostiprinājuši ar uzvaru Valgā. Ceturtdien «Jūrmala» kļuva par Baltijas Basketbola līgas (BBL) vicečempioni, divu spēļu summā ar 148:174 zaudējot Lietuvas vienībai Pasvāles «Pieno žvaigždes», kuras rindās spēlē Artūrs Ausējs.

LBL kopvērtējumā līderei «Ventspils» ir 23 uzvaras 25 mačos, savukārt ar 18 panākumiem 20 dueļos seko «VEF Rīga». Tikmēr «Jūrmalai» ir 19 uzvaras 24 cīņās, bet 17 panākumus 26 spēlēs guvusi «Ogre».

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos ir «Valka»/«Valga», kam ar astoņiem panākumiem 27 cīņās seko «Betsafe»/«Liepāja» un «Latvijas Universitāte», bet astotā ar astoņām uzvarām 28 mačos ir «Jēkabpils».

Savukārt turnīra tabulu noslēdz «Valmiera»/ORDO, kas sakrājusi četras uzvaras 29 dueļos un šīs sezonas dalību LBL jau ir noslēgusi.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr «VEF Rīga» spēlēs trīs apļus, bet «Valka»/«Valga» - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja «VEF Rīga» komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot «Ventspili», kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva «Barons kvartāls», kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu