«Double Faced Eels» pārsteidz ar dziesmu «Atspulgs» latviešu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Grupa «Double Faced Eels» laiž klajā dziesmu «Atspulgs», kas ir pārsteigums divu iemeslu dēļ — tā ir pirmā grupas dziesma latviešu valodā, kopš grupas solists ir Reinis Straume un Marka (Mārtiņš Gailītis) ieņēmis stabilu vietu aiz Reiņa kā ģitārists un grupas dziesmu producents. Otrs iemesls — dziesmā «Atspulgs» agrāk ierastās jaudīgās ģitāras nomaina elektroniskās un deju mūzikas elementi.

Dziesma digitālajās platformās pieejama gan latviešu, gan angļu valodā, tapušas arī divas klipa versijas.

«Laikā, kad apkārt sev saskatīt slikto ir tik viegli, ar šo dziesmu cenšamies atgādināt, ka mums vienmēr ir izvēle vismaz par to, kas būsim mēs paši; mēs «izvēlamies» nevis kaut kur dziļi sevī, savā prātā, bet gan ar saviem darbiem. Kļūdīties ir cilvēcīgi — mēs tā mācamies, uzlabojam sevi. Tāpēc, ja gadījies izvēlēties «atspulgu», kuram grūti ieskatīties acīs, ar dziesmu atgādinām, ka vienmēr varam censties to mainīt,» saka grupas solists un dziesmas teksta autors Reinis Straume.

Dziesma tapusi uzreiz divās valodās — Reinis pēc izglītības ir tulkotājs un ikdienā strādā tulkojumu birojā, dziesmu idejas un teksti viņam vispirms rodas angliski. «Mums nekad nav bijis uzstādījums, ka tagad ar Reiņa atnākšanu mēs dziedāsim tikai angliski, tā vienkārši bija vieglāk,» saka grupas ilggadējais līderis Marka. «Mēs zinājām, ka gribam albumu latviešu valodā, bet uzrakstīt tiešu un atklātu tekstu latviski ir izaicinājums. Varbūt tas ir tieši tāpēc, ka to tekstu visi saprot,» smejoties saka Marka. «Laiks, kad dziedāt zilais valis esi Tu ir pāri, mēs esam vecāki, nobriedušāki, gribētos domāt, ka arī gudrāki un kritiskāki pret sevi,» saka Marka.

«Noteikti gribējās, lai latviešu valodā dziesmai ir tas pats ziņojums, kas angļu, jo tā tomēr ir tā pati dziesma, vienots veselums, negribējās to atdzejot tā vienkārši ķekša pēc. Zināju, ka gribu darīt to pats, bet noteikti tā, lai nepazūd jēga, ritms, sajūta,» saka grupas solists. «Šis process kopumā bija ilgs un ērkšķains, bet ar rezultātu visi esam ļoti apmierināti,» saka basists Viktors Maslovs.

Dziesmas abām versijām tapis arī video klips, tā operators, režisors, montāžas režisors un daļēji arī aktieris ir enerģiskais un talantīgais Reinis Janulis no «Colortime» kolektīva. Klips filmēts skaņas un gaismas kompānijas SIA «RJK» telpās vienas ļoti garas dienas laikā, klipā piedalījušies grupas ģimenes locekļi un draugi, vairāki dejotāji no jauniešu kolektīva «Zālīte». Galvenais klipa dejotājs ir talantīgais Artūrs Devels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu