Zelts pasaules tirgū piedzīvo «nožēlojamu» mēnesi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zelta cena pasaules tirgū šomēnes varētu piedzīvot lielāko mēneša samazinājumu kopš 2016.gada novembra, kad tirgu negatīvi ietekmēja Donalda Trampa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta ASV finanšu ziņu un datu aģentūra «Bloomberg».

Zelta cena tirdzniecībā Londonā piektdien dienas pirmajā pusē bija aptuveni 1250 ASV dolāru par unci, kas ir zemākais līmenis kopš pagājušā gada decembra vidus.

Zelta cena šomēnes ir samazinājusies jau par 3,7%.

Gada sākumā zelta cena pasaules tirgū bija vairāk nekā 1300 dolāru par unci, tomēr kopš maija vidus cenas piedzīvo lejupslīdi, kas visstraujākā bijusi pēdējo divu nedēļu laikā.

Zelta cenu samazinājums galvenokārt skaidrojams ar to, ka tirgus dalībnieki zelta vietā dod priekšroku investīcijām ASV dolārā, kura vērtība palielinās jau trešo mēnesi pēc kārtas.

Samazinājumu šomēnes piedzīvo arī citu cēlmetālu cenas.

Sudraba cena ceturtdien sasniedza zemāko līmeni kopš decembra vidus. Sagaidāms, ka sudraba cena jūnijā varētu piedzīvot ceturto samazinājumu pēdējo piecu mēnešu laikā.

Platīna cena atrodas zemākajā līmenī kopš šā gada janvāra, šomēnes piedzīvojot lejupslīdi 6,5% apmērā.

Tikmēr pallādija cena jūnijā ir samazinājusies par 4%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu