Pētījums: Lietotāji ziņu lasīšanai «Facebook» vietā izvēlas «WhatsApp»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietotāji no ziņu lasīšanas sociālajā tīklā «Facebook» arvien vairāk pievēršas to lasīšanai tādās saziņas aplikācijās kā «WhatsApp», liecina «Reuters Institute» pētījums.

Kā parādīja pētījums, kas aptver 37 valstis piecos kontinentos,

«Facebook» izmantošana ziņu lasīšanai ASV šogad sarukusi par sešiem procentiem.

«Facebook» šogad cieta vienu no smagākajām sabiedrisko attiecību katastrofām, kad atklājās masveidīga tā lietotāju datu nopludināšana.

Skandāla rezultātā daudzi lietotāji pasaulē novērsās no «Facebook» un pievērsās tādām aplikācijām kā «WhatsApp» un «Instagram», kas gan arī pieder «Facebook».

Kā teikts pētījumā «2018 Digital News Report», «WhatsApp» tagad izmanto ziņām aptuveni puse lietotāju Malaizijā (54%) un Brazīlijā (48%) un aptuveni trešdaļa Spānijā (36%) un Turcijā (30%).

Pētījums, kurš balstīts uz «YouGov» vairāk nekā 74 000 tiešsaistes ziņu lietotāju aptauju, arī parādīja, ka «Instagram» tiek vairāk lietots Āzijā un Dienvidamerikā, bet «Snapchat» progresējis Eiropā un ASV.

Pētījums arī parādīja, ka vidējais uzticības līmenis ziņām saglabājies relatīvi stabils 44% līmenī, salīdzinot ar 43% pagājušajā gadā. Tomēr tikai 23% aptaujāto sacīja, ka tic ziņām, kuras viņi atrod sociālajā tīklā.

Vairāk nekā puse - 54% - respondentu sacīja, ka viņus satrauc, kas ir īsts un kas ir neīsts internetā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu