Pasaules kauss futbolā: grupu turnīra izcilnieki un neveiksminieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/EPA/LETA/TVNET kolāža

Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa izcīņā ir aizvadīts grupu turnīra posms. 48 spēles jau ir nospēlētas, tāpēc TVNET piedāvā ielūkoties, kura līdz šim ir finālturnīra rezultatīvākā komanda, labākais vārtu guvējs un uzzināt citus interesantus statistikas faktus.

 
Beļģijas izlases futbolisti
Beļģijas izlases futbolisti Foto: AFP/LETA

Rezultatīvākā komanda

Beļģija - 9 vārti

Pēc nospēlētām 48 grupu turnīra spēlēm kopumā ir gūti 122 vārti. Turnīra rezultatīvākā komanda patlaban ir Beļģijas izlase, kura grupu turnīra trīs spēlēs guvusi 9 vārtus, bet ielaidusi tikai divus. Beļģijas izlase G grupā izcīnīja pirmo vietu, astotdaļfinālā nodrošinot cīņu ar Japānas izlasi. Spēlē pret Tunisijas izlasi komanda iesita pat piecus vārtus, izcīnot uzvaru ar 5:2.

 
Panamas izlases futbolisti
Panamas izlases futbolisti Foto: AP/LETA

Rupjākā komanda

Panama - 11 dzeltenās kartītes

Panamas izlase, kurai 2018. gada Pasaules kauss ir debija šāda līmeņa turnīros, ar 11 dzeltenajām kartītēm trīs spēlēs grupu turnīrā bija rupjākā komanda. Turnīra debitante pārliecinoši palika pēdējā vietā G grupā, zaudējot visās trīs spēlēs.

Panamieši guva tikai vienus vārtus, taču ielaida 11. Lai gan komanda nopelnīja 11 dzeltenās kartītes, taču tā nesaņēma nevienu sarkano kartīti. Jāpiemin, ka pēc diviem noteikuma pārkāpumiem uz Panamas izlases vārtiem tika nozīmēti 11 metru soda sitieni.

 
Vācijas izlases futbolisti
Vācijas izlases futbolisti Foto: AFP/LETA

Visvairāk izdarīto sitienu

Vācija - 63 sitieni pa vārtiem

Vācija vienmēr ir pratusi izveidot labus uzbrukumus un «bombardēt» pretiniekus ar bīstamiem sitieniem, tāpēc komandas atrašanās pirmajā vietā nav nekāds pārsteigums. Taču interesanti, ka komanda no šiem 63 sitieniem tikai divas reizes bumbu dabūja vārtos.

Izlase, kas vienmēr ir bijusi starp turnīra favorītēm un rezultatīvākajām komandām, šajā čempionātā grupā palika pēdējā vietā, tādējādi noliekot 2014. gadā izcīnītās pasaules čempionu pilnvaras.

 
Harijs Keins
Harijs Keins Foto: AFP/LETA

Rezultatīvākais spēlētājs

Harijs Keins - 5 vārti

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir Anglijas izlases uzbrucējs Harijs Keins, kurš trīs spēlēs ir guvis 5 vārtus. Keins ir guvis piecus no astoņiem Anglijas izlases vārtiem šajā Pasaules kausa finālturnīrā.

 
Urugvajas izlases futbolisti
Urugvajas izlases futbolisti Foto: EPA/LETA

Vismazāk ielaisto vārtu

Urugvaja - 0 vārtu

Urugvajas izlase ir vienīgā komanda finālturnīrā, kura vēl nav ielaidusi nevienus vārtus. Uz komandas vārtsarga Fernando Musleras vārtiem ir izdarīti tikai 7 sitieni, padarot Urugvaju par līdz šim turnīrā labāko aizsardzības komandu. Urugvaja no A apakšgrupas izkļuva kā pirmās vietas īpašniece, nodrošinot cīņu ar Portugāli astotdaļfinālā.

 
Panamas futbola izlase ielaiž vārtus
Panamas futbola izlase ielaiž vārtus Foto: Reuters/LETA

Sliktākā aizsardzība

Panama - 11 zaudēti vārti

Finālturnīra debitante pārliecinoši palika pēdējā vietā grupu turnīrā, ielaižot 11 vārtus trīs spēlēs. Panamieši prata gūt vienus vārtus, taču sliktā aizsardzība neļāva komandai izrādīt nopietnu konkurenci pārejām grupas komandām. Panamas iekļūšana PK finālturnīrā jau vien ir liels sasniegums visai valstij, tādēļ komanda no šā turnīra var tikai mācīties un krāt pieredzi nākošajiem lielajiem turnīriem.

 
Neimars
Neimars Foto: AFP/LETA

Visvairāk izdarīto sitienu

Neimars - 17 sitieni

Brazīliešu superzvaigzne Neimars ir izdarījis visvairāk sitienu pa pretinieku vārtiem, apdraudot vārtsargus 17 reizes. Astoņi sitieni ir lidojuši vārtu rāmī, taču brazīlietis ir spējis gūt pagaidām tikai vienus vārtus. Otrajā vietā ierindojas portugālis Krištianu Ronaldu, kurš izdarījis 15 sitienus pa pretinieku vārtiem, gūstot 4 vārtus.

 
Kristians Ēriksens
Kristians Ēriksens Foto: EPA/LETA

Visgarākā noskrietā distance

Kristians Ēriksens - 36 km

Visgarāko distanci līdz šim ir noskrējis dāņu futbolists Ēriksens. 26 gadus vecais futbolists piedalījies visās trīs grupu turnīra spēlēs, palīdzot komandai iekļūt astotdaļfinālā, kur dāņiem būs jācīnās ar Horvātijas izlasi. Grupu turnīrā Ēriksens palīdzēja komandai ar vienu vārtu guvumu, taču viņa loma laukumā ir būtiska, to izsaka arī distance, kuru viņš ir noskrējis 270 minūšu laikā.

 
Toni Kross
Toni Kross Foto: Reuters/LETA

Visvairāk izdarīto piespēļu

Toni Kross - 310 piespēles

Viens no Vācijas izlases atslēgas spēlētājiem Toni Kross grupu turnīrā izpildīja visvairāk precīzo piespēļu. Pateicoties Krosa gūtajiem vārtiem spēlē pret Zviedriju, komanda saglabāja cerības iekļūt astotdaļfinālā, taču beigās piedzīvoja fiasko, piekāpjoties Meksikai un Dienvidkorejai. 28 gadus vecajam Krosam gan neizdosies šo piespēļu skaitu palielināt, jo Vācijas komandai turnīrs jau ir beidzies.

 
Giljermo Očoa
Giljermo Očoa Foto: AFP/LETA

Visvairāk atvairīto sitienu

Giljermo Očoa - 17 atvairīti sitieni

32 gadus vecais meksikāņu vārtsargs Očoa patlaban ir pirmajā vietā starp vārtsargiem, atvairīto sitienu ziņā. Viņš aizvadījis visas 3 spēles, ielaižot četrus vārtus. Pateicoties Očoa darbībai vārtos, Meksika no F grupas izkļuva kā otrā labākā komanda, nodrošinot astotdaļfināla cīņu ar Brazīlijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu