Hitlers nomira 1945. gadā. Zobu analīze sagrauj visas sazvērestību teorijas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Kopš Otrā pasaules kara beigām, kad Hitlers savā Berlīnes bunkurā izdarīja pašnāvību, sazvērestību teorijas par to ir augušas kā sēnes pēc lietus. Vieni ir pārliecināti, ka Hitlers sveiks un vesels joprojām dzīvo Argentīnā, bet citi uzskata, ka patiesībā viņš ir aizbēdzis uz Mēness tumšo pusi, kur dzīvo svilpodams. Lai nu kā – liela daļa cilvēku uzskata, ka Hitlers visus ir pamatīgi piemānījis un nekādu pašnāvību nav izdarījis. Tomēr jauni pierādījumi šos cilvēkus beidzot atbrīvos no šaubām.

Zinātniskajā žurnālā «European Journal of Internal Medicine» publicētajā pētījumā zinātnieki izanalizējuši zobus, ko ilgi glabāja krievu zinātnieki, un noskaidrojuši, ka tie patiesi pieder Hitleram un viņš savu nāvi piedzīvojis 1945. gadā. Lai arī Hitlera nāve oficiāli nav pierādīta, šis atklājums to beidzot varētu izdarīt.

Pētījums (Angļu val.)

Zobi bija klāti ar zilganu aplikumu, kas liecina par ķīmisku reakciju starp cianīdu un metāla sakausējumu.

«Nav šaubu, ka šie zobi ir autentiski. Mūsu pētījums pierāda, ka Hitlers mira savā bunkurā 1945. gadā. Tagad ir laiks izbeigt visas sazvērestību teorijas. Viņš neaizbēga ar zemūdeni uz Argentīnu, kā arī neslēpjas Antarktīdā vai uz Mēness. Viņš jau sen ir miris,» izdevumam «AFP» komentēja Filipe Šarīlrs (Philippe Charlier).

Kā zinātnieki tika pie Hitlera zobiem?

Pēc tam, kad Hitlers ar savu sievu Evu Braunu noindējās ar cianīdu, viņu ķermeņi tika sadedzināti bunkura pagalmā. Lai arī lielākā daļa ķermeņa bija pilnībā sadegusi, tomēr krieviem izdevās iegūt mazu augšžokļa daļu.

Atradums ilgi tika turēts slepenībā, un tikai nesen tika dota atļauja žokļa fragmentu nopietni izpētīt starptautiskai pētnieku komandai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu