Krievija pieprasa visiem ārvalstu spēkiem atstāt Sīrijas dienvidrietumu apgabalu pie robežas ar Izraēlu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Ārvalstu karavīriem pēc iespējas ātrāk jāatstāj Sīrijas dienvidrietumu civilā drošības zona netālu no Izraēlas robežas, trešdien paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Izraēla ir kategoriski pieprasījusi, lai Irānas spēki pilnībā atstāj Sīrijas teritoriju, uzskatot Irānas klātbūtni šajā valstī par draudu savai drošībai.

Arī Savienotās Valstis, kas ir Izraēlas sabiedrotais, aicinājušas izvest Irānas karavīrus no Sīrijas un pārtraukt grupējuma «Hizbollah» atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Krievijai, kas Sīrijas pilsoņkarā arī atbalsta Asadu, ir izdevies saglabāt tuvas attiecības gan ar Izraēlu, gan Irānu.

Lavrovs norādīja, ka pastāv starptautiskas vienošanās, kas nosaka, ka visiem ārvalstu spēkiem ir jāatstāj dienvidrietumu deeskalācijas zona.

Ministrs piebilda, ka Krievija pie šī jautājuma strādā kopā ar ASV un Jordāniju.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja, ka Irānas tālas darbības raķetes apdraud Izraēlu ne tikai no Sīrijas dienvidiem.

«Tādēļ Irānai jāatstāj visa Sīrija. Mēs neesam apmierināti ar irāņu atkāpšanos tikai no Sīrijas dienvidiem,» paziņoja Netanjahu.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu