Austrālija un Nīderlande: Krievija ir atbildīga par MH17 katastrofu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ir atbildīga par Malaizijas aviokompānijas reisa MH17 lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014. gada 17. jūlijā, paziņojušas Austrālijas un Nīderlandes valdības. Aviokatastrofā gāja bojā gāja 298 cilvēki - visi, kas atradās lidaparātā.

Ceturtdien Nīderlandes vadītā starptautiskā izmeklēšanas grupa paziņoja, ka «Malaysia Airlines» lidmašīna tika notriekta ar raķešu iekārtu «Buk», kas pieder Krievijas bruņoto spēku 53. pretgaisa aizsardzības brigādei.

Izmeklētāji secinājuši, ka lidmašīnas notriekšanā izmantotais «Buk» no Krievijas nogādāts Ukrainā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

«Balstoties uz [izmeklēšanas grupas] secinājumiem, Nīderlande un Austrālija ir pārliecinātas, ka Krievija ir atbildīga par MH17 notriekšanā izmantotās «Buk» instalācijas izvietošanu,» sacīja Ņīderlandes ārlietu ministrs Stefs Bloks. «Valdība tagad sper nākamu soli, formāli pieprasītu atbildību no Krievijas.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu