Ronaldu panācis leģendāro Puškāšu, bet līdz rekordam vēl tāls ceļš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portugāles futbola izlases zvaigzne Krištianu Ronaldu karjeras laikā valstsvienības rindās guvis 84 vārtus, tādējādi viņš panācis leģendāro Ungārijas futbolistu Ferencu Puškāšu. Viņi abi šobrīd dala otro vietu visu laiku futbola valstsvienību labāko vārtu guvēju sarakstā, vēsta ESPN.

Ronaldu piektdien guva 3 vārtus, bet Eiropas čempione Portugāles futbola izlase Pasaules kausa izcīņas B apakšgrupas mačā Krievijas pilsētā Sočos cīnījās neizšķirti 3:3 (2:1) pret Spānijas valstsvienību.

Pašlaik 33 gadus vecajam Ronaldu tie bija 82., 83. un 84. gūtie vārti karjerā Portugāles izlasē, kurā uzbrucējs aizvadījis 151 spēli. Līdz ar to viņš panācis Puškāšu, kurš guva 84 vārtus 89 mačos Ungārijas izlasē laikā no 1945. līdz 1956. gadam.

Puškāša vārdā ir nosaukta Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) balva, ko katru gadu (kopš 2009. gada) pasniedz sezonas skaistāko vārtu autoram.

Savukārt Visu laiku rezultatīvākais izlašu futbolists ir Ali Daei no Irānas. Viņš iesita 109 vārtus 149 spēlēs laika posmā no 1993. līdz 2006. gadam. Ņemot vērā Ronaldu vecumu, šo rekordu Portugāles futbolistam, visticamāk, neizdosies pārspēt.

Starp futbolistiem, kuri vēl turpina karjeru, izlašu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz Ronaldu tuvākie sekotāji ir 18. vietā esošais Argentīnas izlases līderis Lionels Mesi un Indijas futbola izlases kapteinis Suni Čhetri. Viņi katrs guvuši 64 vārtus savā valstsvienībā.

Māris Verpakovskis, kurš ar 29 gūtiem vārtiem 104 mačos ir visu laiku Latvijas izlases labākais vārtu guvējs, valstsvienību rezultatīvāko futbolistu sarakstā noslēdz pirmo simtnieku.

Viņš šobrīd dala 96. vietu ar pieciem citiem futbolistiem, tostarp diviem vēl aktīviem spēlētājiem - Velsas izlases uzbrucēju Geretu Beilu un Kolumbijas valstsvienības uzbrucēju Radamelu Falkao.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu