Pasaulē ilgākais tiešais avioreiss: gandrīz 20 stundas gaisā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Līdz šā gada beigām Singapūras aviokompānija «Singapore Airlines» gatavojas sākt lidojumus maršrutā Singapūra-Ņujorka – tas ilgs gandrīz 20 stundas un kļūs par ilgāko tiešo avioreisu pasaulē, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

Tādējādi «Singapore Airlines» atjaunos gaisa satiksmi starp abām metropolēm.

Lidojumus maršrutā Singapūra-Ņujorka «Singapore Airlines» veiks ar jaunām lidmašīnām «Airbus A350-900 ULR», kas pielāgotas īpaši garu lidojumu veikšanai.

Iepriekš «Singapore Airlines» satiksmi šajā maršrutā nodrošināja ar «Airbus A340-500» lidmašīnām, kurās bija tikai 100 biznesa klases sēdvietas. Maršruts Singapūra-Ņujorka izrādījās nerentabls un 2013.gadā «Singapore Airlines» pārtrauca lidojumu veikšanu šajā maršrutā.

Tagad «Singapore Airlines» sākusi saņemt jaunās «Aribus A350-900» lidmašīnas.

Septiņas no kopumā 67 pasūtītajām «Aribus A350-900» lidmašīnām būs īpaši garajiem pārlidojumiem pielāgotās lidmašīnas «Airbus A350-900 ULR».

Šā gada aprīļa beigās «Airbus A350-900 ULR» lidmašīna veica pirmo testa lidojumu, kas ilga gandrīz piecas stundas.

Attālums no Singapūras līdz Ņujorkai ir aptuveni 15 300 kilometru.

Īpaši garo distanču lidmašīnas («Ultra Long Range» - ULR») «Airbus A350-900 ULR» spēj vienā lidojumā bez nolaišanās un degvielas uzpildes veikt aptuveni 17 960 kilometrus, kas ir par gandrīz 2900 kilometriem vairāk salīdzinājumā ar standarta «Airbus A350» lidmašīnām.

Tādējādi «Singapore Airlines» atgūs pasaulē garākā tiešā nepārtrauktāka komerciālā avioreisa nodrošinātāja statusu.

Kā norāda Eiropas aviobūves uzņēmuma «Airbus» lidmašīnu A350 interjeru programmas mārketinga vadītājs Florēns Petīni, lidmašīnu A350 dizains ir īpaši piemērots garu distanču lidojumu veikšanai.

A350 lidmašīnās ir augsti griesti, kas ļauj tajās justies gandrīz kā mājā. Lidmašīnās ir arī zems trokšņu līmenis, kas palīdz paaugstināt vispārējo pasažieru komforta līmeni.

Salīdzinājumā ar standarta «A350-900» lidmašīnu, ULR specifikācijas lidmašīnā iespējams uzpildīt par 24 000 litru vairāk degvielas.

Standarta «A350-900» lidmašīnā ir vietas 253 pasažieriem.

ULR specifikācijas lidmašīnās vietu ir mazāk.

Precīzu vietu skaitu maršrutā Singapūra-Ņujorka izmantojamajās lidmašīnās «Singapore Airlines» vēl nav oficiāli paziņojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu