Sarunas par tiešā avioreisa izveidi starp Latviju un Ķīnu notiek ar vairākām Ķīnas aviokompānijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Sarunas par tiešā avioreisa izveidi starp Latviju un Ķīnu notiek ar vairākām Ķīnas aviokompānijām, ceturtdien Ķīnas pilsētā Ninbo, kur notiek Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu ministru konference, žurnālistiem sacīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Tāpat viņš norādīja, ka sarunas notiek ar vairākām Ķīnas pilsētu pašvaldībām, uz kurām varētu notikt lidojumi. «Pekina, protams, būtu ļoti labi, bet tā ir arī ļoti dārga lidosta. Tādēļ tā var būt arī Šanhaja, Ninbo vai kāda cita no šīm Ķīnas daudzmiljonu metropolēm,» sacīja Eglītis.

Viņš arī pauda cerību, ka nākamā gada laikā sarunas noslēgsies sekmīgi. «Darbs pašlaik ir agrīnā stadijā, bet man ir piesardzīga cerība, ka 8-12 mēnešu laikā mēs šo jautājumu atrisināsim,» teica Eglītis.

Viņš piebilda, ka sarunas notiek ar Ķīnas aviokompānijām, jo galvenā interese ir par tūristu plūsmu no Ķīnas. Turklāt Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic» būtu visai grūti konkurēt par Ziemeļeiropas pasažieru piesaisti reisiem uz Ķīnu, jo šajā segmentā ļoti spēcīgas pozīcijas ir Somijas aviokompānijai «Finnair».

Eglītis atzīmēja, ka pašlaik ir redzama arvien lielāka Ķīnas tūristu plūsma uz Baltiju, tāpēc Rīgas lidosta šajā ziņā ir izdevīga kā lielākais transporta centrs reģionā.

Vienlaikus Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs norādīja, ka Latvijas pusē ir jāstrādā arī ar viesnīcām, lai to piedāvājums būtu pieņemamāks Ķīnas tūristiem, piemēram, būtu pieejama informācija ne tikai populārākajās Eiropas valodās, bet arī ķīniešu valodā.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Ķīnas ostas pilsētā Ninbo notiek trešā Ķīnas-Centrālās un Austrumeiropas valstu ministru konference un ceturtā Ķīnas-Centrālās un Austrumeiropas valstu pārstāvju sanāksme.

Tāpat Ninbo notiek Ķīnas-Centrālās un Austrumeiropas valstu jeb «16+1» investīciju un tirdzniecības izstāde un Latvijai šajā izstādē šogad ir piešķirts goda valsts statuss visa gada garumā. Šī statusa ietvaros norisināsies virkne pasākumu, kas iepazīstinās Ķīnas iedzīvotājus ar Latviju, tajā skaitā, izstādes, kontaktbiržas Latvijas uzņēmējiem ar Ķīnas partneriem un citas aktivitātes. Latvijas uzņēmējiem šajā izstādē ir atvēlēts lielākais stends. Latviju izstādē pārstāvēs 13 uzņēmumi, tostarp «Banga», «Lāči», «Stenders», «Ilgezeem», «Milzu!» un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu