Lietuviešu Dakāras zvaigzne Vanags startēs Rally Estonia

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vienā no lielākajiem autosporta sarīkojumiem Baltijas valstīs, rallijā Igaunija, kas norisināsies no 13. līdz 15. jūlijam, līdzās WRC līmeņa braucējiem Haidenam Padonam un Kreigam Brīnam startēs arī Dakāras rallijreidā rūdījumu guvušais lietuviešu autosportists Benedikts Vanags.

Vanags, kuram šis būs jau trešais starts rallijā Estonia, brauks ar Škoda Fabia R5 sacīkšu auto, bet viņa stūrmanis būs Mindaugs Čepulis. Šī pārim ir pirmā kopīgi aizvadītā sezona.

Vanaga vārds vairāk saistās ar Dakāras rallijreidu, tomēr sportists ir piedalījies virknē Baltijas mēroga sacensību, kā arī pats iesaistījies liela mēroga sporta pasākumu organizēšanā.

Lietuviešu sportists pirmo reizi Dakāras rallijreidā startēja 2013.gadā, bet labāko rezultātu uzrādīja 2015.gadā, kad bija pirmais privāto komandu konkurencē.

2016.gadā Vanags General Financing Team Pitlane komandas sastāvā uzvarēja Palangas 1000 kilometru sacensībās. Vanags guvis labus panākumus arī rallijā. Viņš vairākkārt kāpis uz goda pjedestāla Baltijas mēroga sacensībās, savukārt 2012.gadā izcīnīja 4. vietu N4 klasē Zviedrijas rallijā. Kopš pagājušā gada Vanags brauc ar Škoda Fabia R5, ar kuru sportists izcīnīja uzvaru prestižajā Lietuvas Winter Rally.

«Ir liels pagodinājums startēt Shell Helix Rally Estonia, jo esmu drošs, ka šīs būs labākās rallija sacensības Baltijas reģionā un piesaistīs daudz braucēju, kā arī skatītāju,» - tā Benedikts Vanags.

«Priecājamies, ka Benedikts ar savu komandu rallijā Estonia startēs jau trešo reizi. Viņam ir pieredze dažādās autosporta disciplīnās no rallija līdz Dakārai, un viņš ir veicinājis autosporta popularitāti Lietuvā. Viņa dalība Shell Helix Rally Estonia veicinās rallija atpazīstamību Lietuvā, tādēļ gaidām ļoti daudzu fanu ierašanos Igaunijā.»

Rallija oficiālā atklāšana kā arī apbalvošanas ceremonija norisināsies Igaunijas otrajā lielākajā pilsētā Tartu. Rallija tehniskais centrs, servisa parks, kā arī galvenā mītne atradīsies Otepē.

Shell Helix Rally Estonia, kas norisināsies no 13. līdz 15. jūlijam, ir Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu