Pēc pirmā atjaunošanas posma atklāta Mežaparka Lielā estrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien ar kultūras ministres līdzdalību norisinājās Mežaparka Lielās estrādes pirmā atjaunošanas posma svinīgā atklāšanas ceremonija. Pasākumā piedalījās arī Rīgas domes amatpersonas, būvnieku pārstāvji, Dziesmu svētku Goda virsdiriģenti, kā arī citi projektā iesaistīto institūciju pārstāvji.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana tika sākta pēc tam, kad 2016. gada 11. martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Pēc estrādes skatītāju daļas atklāšanas sāksies gatavošanās Dziesmu svētkiem, pēc kuriem estrādē drīkstēs rīkot vēl pāris koncertus. Viens no tiem 17. augustā būs grupas «Prāta vētra» koncerts. Jau no 20. augusta sāksies pašas estrādes demontāža un gatavošanās jaunās estrādes būvniecībai.

Otrās daļas būvniecības izmaksas plānotas aptuveni 49 miljonu eiro apmērā. Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020. gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2.

Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu uzbūvēta estrāde, bet otrajā tad paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Foto: LETA

Pirmās kārtas izmaksas bez PVN ir plānotas aptuveni 30 miljonu eiro apmērā, bet otrās - vēl 19 līdz 20 miljonu apmērā. Plānots, ka otrā posma pirmā kārta tiks pabeigta līdz 2020. gada 18. jūnijam, bet otrā līdz 2023. gada jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu