«Svētā» Rodžera Mūra Volvo 1800 S

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 21. līdz 25. martam Esenē, Vācijā, norisināsies automobiļu izstāde Techno-Classica, kuras ietvaros Volvo Cars mantojuma stendā būs apskatāms 1967. gada Volvo 1800 S, ko televīzijas seriālā Svētais (The Saint) izmantoja leģendārais aktieris Rodžers Mūrs. Būtiski, ka iepriekš šis auto Eiropā publiski nav rādīts.

Mūra izmantotais auto tika uzbūvēts 1966.gada novembrī Volvo Torslandas ražotnē. Tam ir pērļu balta virsbūve, ļoti reta dizaina Mini-Lite riteņu diski, Hella pretmiglas lukturi, kā arī koka stūre. Mašīnas salonā ir saglabāti arī daži atribūti no The Saint filmēšanas laikiem, piemēram, termometrs uz priekšējā paneļa un atsevišķs ventilators, kurš dzesēja aktierus filmēšanas laikā.

Jāpiebilst, ka Mūrs ir pirmais reģistrētais pērļu baltā Volvo 1800 S īpašnieks, kam tika izsniegtas 1967.gada 20.janvārī reģistrētās Londonas numura zīmes NUV 648E. Seriālā The Saint automobiļa numura zīme gan ir ST 1 un tāda palika līdz pat filmēšanas beigām 1969.gadā.

Pēcāk Mūrs mašīnu pārdeva Martinam Bensonam, kurš atveidoja misteru Solo 1964.gada Džeimsa Bonda filmā Goldfinger. Automobilim vēl vairākas reizes mainījās īpašnieki, līdz šā gadsimta sākumā tas tika rūpīgi atjaunots un to iegādājās Volvo Cars.

Līdzās Mūra Volvo 1800 S Techno-Classica izstādē būs apskatāms arī perfekti saglabāts 1967.gada Volvo 1800, kurš pieder Volvo Cars prezidentam Hokanam Samuelsonam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu