Baisākā skaņa pasaulē – acteku nāves svilpiens (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Zināms, ka actekiem mūsdienās ir visai raiba un, nenoliegsim, drūma reputācija. Daudzi ir dzirdējuši par populāro acteku bumbas spēli, kurā noteikta loma bija cilvēku skriemeļiem, vai tieksmi daudzas vietas izdekorēt ar cilvēku galvaskausiem. Taču šoreiz pievērsīsimies acteku mūzikas estētikai tradicionālās nāves svilpes veidolā. Pacenties neaizspiest ausis, kad ieslēgsi video.

Kā raksta izdevums «Curiosity», skaņa, ko izdala acteku nāves svilpe, ir viena no baisākajām skaņām pasaulē. Tā burtiski izklausās pēc kliedzoša zombija vai nolādēto dvēseļu brēcieniem ellē.

Var tikai iedomāties, kāds bija troksnis, kad reizē tika pūstas simtiem nāves svilpju. Īsti nav skaidrs, kādam mērķim šīs svilpes bija paredzētas, tomēr var pieļaut, ka diez vai ar tām muzicēja omulīgos vakaros pie ugunskura vai izmantoja, lai šūpuļos iemidzinātu bērnus.

Pētnieki ir izvirzījuši teorijas, ka šīs svilpes kalpoja acteku armijas vai cilvēku upurēšanas rituālu vajadzībām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu