Doma laukumā viesosies slavenie Berlīnes lāči

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Pateicoties Vācijas vēstniecībai, Doma laukumā varēs sasveicināties ar gandrīz 150 «United Buddy Bears» Berlīnes lāčiem, kas tur uzturēsies no 12. jūlija līdz 22. augustam. Tā būs viņu pirmā vizīte Baltijā, kas ir Vācijas dāvana Latvijas iedzīvotājiem valsts simtgadē.

«United Buddy Bears» simbolizē toleranci un saprašanos starp tautām. Ar šādu moto divmetrīgie Berlīnes lāči apceļo pasauli, un kopš 2002. gada, kad viņi pirmo reizi bija skatāmi Berlīnē, lāčus ar sajūsmu ir sveikuši aptuveni 40 miljoni izstādes apmeklētāju 30 pilsētās visos kontinentos.

Katru no kopumā 143 valstis simbolizējošajām lāču figūrām ir apgleznojis kāds pazīstams attiecīgās valsts mākslinieks. Latvijas lāča figūru apgleznoja Kaspars Zariņš, tā pamatvēstījums ir laimes un optimisma sajūtas. Bez tam apmeklētājus iepriecinās arī pieci īpašie lāči.

«United Buddy Bears» īpašā misija ir palīdzēt trūkumā nonākušiem bērniem, tāpēc Rīgā «United Buddy Bears» kopā ar Bērnu slimnīcas fondu vāks ziedojumus mazajiem pacientiem, kuri ārstniecībai nevar saņemt valsts finansējumu.

Izstādes patroni ir Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Rolfs Šute kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un Latvijas Republikas kultūras ministri Daci Melbārdi.

Izstādes patroni un lāči sveiks visus izstādes svinīgajā atklāšanā 12. jūlijā plkst. 12.30 Doma laukumā vai arī apmeklējot izstādi nākamajās 6 nedēļās, kuru laikā izstāde būs aplūkojama bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu