Klajā nāk grāmata par Mārtiņu Braunu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» sadarbībā ar «Biļešu paradīzi» izdota sarunu grāmata «Saule. Mārtiņš. Daugava». Apjomīgo publicista Otto Ozola sarunu ierakstu ar komponistu Mārtiņu Braunu izrediģējusi, atlasījusi būtiskāko un sakārtojusi latviešu valodas zinātāja Gundega Blumberga.

Latviešu komponists un taustiņinstrumentālists Mārtiņš Brauns ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem profesionāļiem. Viņš sacerējis gan populāro mūziku (no 1978. līdz 1986. gadam rokgrupas «Sīpoli» vadītājs), gan radījis darbus korim, mūziku teātra izrādēm un kino (kopš 1986. gada Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedrs, vairākkārtējs Lielā Kristapa balvas laureāts).

Mārtiņš sacerējis vairākus skaņdarbus, kas tikuši atskaņoti Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, bet himniskā «Saule. Pērkons. Daugava» izsoļojusi tālu pasaulē. Viss iepriekš uzskaitītais devis iemeslu sarunu grāmatas izdošanai. Sarunās ar publicistu Otto Ozolu, kas ierakstītas teju gada garumā, Mārtiņš ar mums dalās savas dzīves svarīgākajās epizodēs, caur kurām varam iepazīties ne tikai ar spožu un asprātīgu stāstnieku, bet noķert arī kādu vispārcilvēcisku un filozofisku atziņu: «Nezinu, kas no manas mūzikas skanēs pēc manis. Varbūt kaut kas kādu laiku skanēs, bet domāju, ka tādu mūžības gabalu man nav. Pēc loģiskās likumsakarības ķēdītes viss izdarītais neatgriezeniski iet izplatībā un dod savas sekas. To nevar apturēt. Labie darbi un sliktie – viņi ir neapturami. Vienīgā cerība tev kā avotam, kas pasaulē radījis kaut ko negatīvu, ir uz Jēzu Kristu jeb mīlestību, ja nu ir. Ja nav, tad mums glābiņa vispār nav.»

Foto: Publicitātes

Tā kā Mārtiņš Brauns nekad nav krājis savas bildes vai kā citādi aizrāvies ar savas radošās darbības dokumentēšanu, īsts atradums darba veidotājiem ir Ata Ieviņa uzņemtās fotogrāfijas, ar kurām papildināts teksts.

No 15 jūnija grāmata «Saule. Mārtiņš. Daugava» nopērkama Latvijas grāmatnīcās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu