Vieglatlēte Līga Velvere atklāj, ko domā par pašmāju vīriešiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Latvijas rekordiste 800 metru skrējienā, veiglatlēte Līga Velvere, kura plāno piedalīties 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, vairākus gadus ir pavadījusi studējot un trenējoties Amerikā – viņasprāt, starp tur sastopamajiem vīriešiem un pašmāju bāleliņiem ir jūtama liela atšķirība.

«Salīdzinot Amerikas un Latvijas vīriešus, pirmie, manuprāt, ir daudz vairāk ieinteresēti savā sievietē, pievērš viņai lielāku uzmanību. Latvijā attiecības nav tik labi pamanāmas, iet divi cilvēki pa ielu un īsti nesapratīsi - viņi ir draugi vai pāris? Amerikā ir citādi, varbūt man toreiz bija rozā brilles un es visu redzēju citādi, bet, jā, bija uzmanība, komplimenti. Latvijā tā ir ļoti liela ekstra. Varbūt baidāmies, varbūt tas nav latviešu dabā,» intervijā ar žurnālu «Klubs» pastāstīja profesionālā sportiste.

Velvere izdevumam atklāja arī to, ka viņa vēlas atrast vīrieti, kurš saprot, ka sports ir viņas dzīve, un neprasīs to pamest – viņa kā ideālo pāri min vieglatlēti Lauru Ikaunieci-Admidiņu un fizioterapeitu Rolandu Admidiņu.

Kā jau ziņots, skrējēja Līga Velvere 25. februārī kļuva par pirmo Latvijas vieglatlēti, kas piedalījusies IAAF Pasaules tūres telpās sacensību seriālā un uzreiz izcīnījusi uzvaru 800 metru distancē, turklāt labojot valsts rekordu.

Velvere Glāzgovā distanci veica divās minūtēs un 2,01 sekundē, par 0,38 sekundēm apsteidzot otrajā vietā finišējušo vietējo britu sportisti Linsiju Šārpu.

Velvere valsts rekordu uzlaboja par 0,17 sekundēm un sasniedza septiņpadsmito labāko šā gada rezultātu pasaulē.

Pirmo reizi Velvere šajā distancē Latvijas rekordu laboja 2016. gadā, kad distanci veica divās minūtēs un 3,08 sekundēs, pārspējot tobrīd 31 gadu vecu Maritas Ārentes rekordu. Savukārt pērn februāra vidū viņa rezultātu paaugstināja līdz divām minūtēm un 2,18 sekundēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu