Ja «Brexit» referendums notiktu šodien, Lielbritānija balsotu par palikšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ja «Brexit» referendums notiktu šodien, lielākā daļa Lielbritānijas iedzīvotāju balsotu par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), norāda sabiedriskās domas izpētes analītiķis un bijušais pētījumu centra «YouGov» prezidents Pīters Kelners.

Eksperts publikācijā tīmekļa vietnē «Prospect» pauž viedokli, ka līdz pat vienam miljonam cilvēku, kas 2016.gada referendumā balsoja par izstāšanos no ES, šobrīd savu viedokli varētu būt mainījuši.

Kelners uzsver, ka šogad «YouGov» veicis jau 14 iedzīvotāju aptaujas, jautājot, kā valsts iedzīvotāji balsotu, ja «Brexit» referendums notiktu tagad, vēsta Lielbritānijas medijs «The Independent».

13 no šīm 14 aptaujām vairākums respondentu norādīja, ka viņi balsotu par valsts palikšanu ES.

Eksperts arī norāda, ka kopš referenduma ir miruši aptuveni 1,2 miljoni vēlētāju, bet 1,4 miljoni cilvēku ir kļuvuši par vēlētājiem, un gados jaunie vēlētāji vairākumā uzskata, ka Lielbritānijai vajag palikt Eiropas Savienības sastāvā.

Kā liecina pēc «The Independnet» pasūtījuma pagājušā gada decembrī veikta iedzīvotāju aptauja, 51% britu atbalsta valsts palikšanu ES, savukārt izstāšanos vēlas 41%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu