Lielbritānijā stājas spēkā «Brexit» likums (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OLI SCARFF / AFP

Pēc mēnešiem ilgām debatēm otrdien beidzot stājies spēkā «Brexit» likums, kas ļauj Lielbritānijai izstāties no Eiropas Savienības (ES).

Parlamenta apakšnama spīkera Džona Berkova paziņojumu, ka karaliene Elizabete II ir apstiprinājusi likumu, kas atceļ 1972.gada likumu par pievienošanos toreizējai Eiropas Kopienai, eiroskeptiski noskaņotie deputāti sveica ar ovācijām.

Likums paredz, ka ES tiesību normas tiek pārnestas uz britu tiesību korpusu, un nosaka, ka Apvienotā Karaliste bloku pametīs 2019.gada 29.martā plkst.23.00 (30.martā plkst.1.00 pēc Latvijas laika).

Premjerministre Terēza Meja norādīja, ka «Brexit» likuma apstiprināšana ir «vēsturisks brīdis mūsu valstij un solis britu tautas gribas īstenošanai».

Kopš likumprojekta iesniegšanas parlamentā pagājušā gada jūlijā apakšnams par to kopumā debatējis 250 stundas.

Eiroskeptiķi tā galīgo apstiprināšanu parlamentā pagājušajā nedēļā sveica kā apliecinājumu tam, ka, par spīti neskaidrībai par sarunu iznākumu ar Briseli, Lielbritānija izstāsies no ES.

«Lai neviens nešaubās. Tagad izredzes, ka Lielbritānija neaizies no ES, ir nulle,» uzsvēra starptautiskās tirdzniecības ministrs Līems Fokss.

Savukārt parlamenta deputāts Džeikobs Rīss-Mogs, kas pārstāv valdošo Konservatīvo partiju un stingri iestājas par «Brexit», norādīja, ka tagad tiesiskā situācija ir daudz skaidrāka un tas dos Mejai daudz spēcīgāku pozīciju izstāšanās sarunās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu