Šonedēļ notiek festivāls «Kilkim Žaibu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls «Kilkim Žaibu» ielūdz savienot visus jūsu dīvainākos sapņus un nepiepildītās vēlmes vienā ķēdē un kopā izbaudīt ceļojumu uz pasauli bez laika robežām; ceļojumu uz vietu, kur varat būt kopā ar sev tuviem cilvēkiem, izveidojot vasaras lieliskāko un neaizmirstamāko nedēļas nogali.

«Kilkim Žaibu» 19 sāksies jau rītvakar, 28. jūnijā, Lietuvā, Varņos, Lūksta ezera krastos.

Kaut arī festivālam ir gandrīz 20 gadu, joprojām ir daudz cilvēku, kuri to tikai nesen atklājuši. Katru gadu par to ir arvien vairāk sajūsmas un stāstu. Vēlme atgriezties pie saknēm un pētīt modernās tendences izveidojusi šo pasākumu par vienu no unikāliem kultūras fenomeniem Baltijas reģionā. Festivāla spektrs ir ārkārtīgi plašs, no seno baltu dzīvesveida līdz pat mūsdienu tumšās mākslas formām.

Šogad KILKIM ŽAIBU saglabās pagājušā gada apjomu, kā arī paies vienu soli uz priekšu. Trīs dienas un trīs naktis, divas profesionālas skatuves, ap 30 alternatīvās mūzikas grupas un kolektīvi no dažādām pasaules valstīm. Notiks arī grāmatu prezentācijas, alus darīšanas lekcijas, seno kaujas mākslu paraugdemonstrējumi, plašs seno arodu un amatnieku tirgus, spēka spēles, kurās ikviens ir aicināts piedalīties.

Viens no galvenajiem viesiem ir leģendārās amerikāņu death metal grupas «MORBID ANGEL» bijušais vokālists David Vincent ar savu jauno grupu «I Am Morbid», programmā tikai labākās kompozīcijas no pirmajiem četriem «Morbid Angel» albumiem – «Altars of Madness» (1989), «Blessed Are the Sick» (1991), «Covenant» (1993) and «Domination» (1995)!

Lieliskus koncertus var sagaidīt no enerģiskajiem Somijas humppa folk stila aizsācējiem «FINNTROLL» un klasiskākās zviedru death'n'roll grupas «ENTOMBED A.D.»!

Festivālā ar unikālu priekšnesumu arī pirmo reizi viesosies Norvēģijas leģendārais darkwave pārstāvis «MORTIIS», amerikāņu/dāņu folk black metal uzlecošā zvaigzne «MYRKUR», kura pirms dažām nedēļām ieguva Metal Hammer balvu par gada labāko metal albumu «Mareridt», un zviedru viking metal stila aizsācēji «THYRFING»!

Latvijas skatuvi šogad pārstāvēs mūžam jaunā vīru kopa «VILKI», kuri nesen atzīmēja 25 gadu jubileju; uz savu vienīgo koncertu šogad fanus aicina enerģiskā folk metal grupa «GREEN NOVICE»; kā arī ar speciālu šovu uzstāsies Latvijas hard & heavy pārstāvji «REBEL RIOT»!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu