Rīgas pašvaldība Dziesmu un deju svētku organizēšanā ieguldījusi vismaz 1,5 miljonu eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pašvaldība nedēļas nogalē gaidāmo simtgades Dziesmu un deju svētku organizēšanā ieguldījusi vismaz 1,5 miljonu eiro, aģentūrai LETA pastāstīja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XVI Deju svētku Rīgas domes rīcības komitejas vadītājs Andris Ameriks (GKR).

Galvenokārt līdzekļi ieguldīti skolu telpu pielāgošanā dalībnieku izmitināšanai, pilsētas dekorēšanā, transporta izdevumu segšanai, dalībnieku tērpu atjaunošanā un citās tehniskās lietās.

Ameriks atgādināja, ka Rīgu svētkos pārstāves 322 kolektīvi, kopumā veidojot 11 000 no dalībnieku kopskaita. «Mēs esam lielākā dalībnieku delegācija un skaidrs, ka visiem tērpus atjaunot nevarējām viena gada laikā. Tādēļ finansējumu šim mērķim piešķiram jau vismaz pēdējos trīs gadus - ik reiz atvēlot aptuveni 300 000 eiro. Kolektīvi tērpus šuj, atjauno, pasūta audumus, tas process nav tik vienkāršs, tādēļ šim uzdevumam pievērsāmies laicīgi,» sacīja vicemērs.

Komentējot drošības pasākumus un Rīgas pašvaldības policiju (RPP) iesaisti svētku laikā, viņš skaidroja, ka darbs ir cieši saskaņots ar Valsts policiju, kā arī tās pakļautībā esošo Kārtības policiju. «RPP kopumā strādā aptuveni 1000 cilvēki un ikdienā darbā ir ap 600. Ņemot vērā pasākumu norisi, koordinējoties ar citām vienībā, ir atrunāts pie kurām skolām un kuros pasākumos pastiprināti strādās RPP, lai viņu funkcijas nedublētos. Vienīgais ko varu bilst - daudzi atvaļinājumi policistiem svētku dēļ ir pārcelti,» teica Ameriks.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Drošības pasākumiem gaidāmajos svētkos no to budžeta tiks novirzīti 790 750 eiro.

Kopējā valsts dotācija svētku organizēšanai ir piešķirta 5,941 miljonu eiro apmērā. Ieņēmumi no biļešu realizācijas ir plānoti vēl 2,04 miljonu eiro apmērā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un XVI Deju svētki sāksies šonedēļ, 30.jūnijā, un turpināsies līdz 8.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu