Grībauskaite iesniedz Seimam ratificēšanai līgumu par Lietuvas iestāšanos OECD

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite piektdien iesniegusi Seimam ratificēšanai līgumu par Lietuvas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Kad Seims līgumu ratificēs, Lietuva oficiāli kļūs par 36.dalībvalsti šai organizācijā, kas apvieno ekonomiski spēcīgākās pasaules valstis.

Kā ziņots, iestāšanās līgumu Grībauskaite parakstīja maija beigās Parīzē.

Lietuva iestāšanās sarunas uzsāka pirms trim gadiem un pabeidza aprīlī. 3.maijā organizācija oficiāli uzaicināja Lietuvu pievienoties OECD konvencijai.

Saskaņā ar Ārlietu ministrijas provizoriskajām aplēsēm dalība Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā Lietuvai izmaksās 2,5 līdz 3,5 miljonus eiro gadā.

OECD ir 1961.gadā dibināta starpvaldību organizācija, kas šobrīd apvieno 35 attīstītākās pasaules valstis, tai skaitā 22 Eiropas Savienības dalībvalstis. OECD savu misiju definē kā demokrātijas un tirgus ekonomikas principu ievērošanas veicināšanu, kā arī valstu ilgtspējīgu tautsaimniecības attīstības sekmēšanu globalizācijas kontekstā.

Igaunija par OECD dalībvalsti kļuva 2010.gadā, bet Latvija - 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu