Kenijā sagruvis dambis; bojā gājuši vismaz 38 cilvēki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Trešdienas vakarā Kenijā pēc spēcīgām lietusgāzēm sagruvis dambis, appludinot plašas teritorijas un nodarot ievērojamus postījumus, kā rezultātā bojā gājuši vismaz 38 cilvēki, vēsta AP.

Dambis sagruvis Solai, kas atrodas atrodas 190 kilometrus uz ziemeļrietumiem no valsts galvaspilsētas Nairobi.

Upe pārrāva aizsprostu Nakuru apgabalā trešdienas vakarā, aizskalojot simtiem māju gandrīz divu kilometru rādiusā ap aizsprostu.

«Mēs esam atraduši 38 bojāgājušos un daudzi cilvēki ir pazuduši. Tā ir katastrofa,» sacīja kādā vietējā ciemata policists.

Kā pavēstīja Kenijas Sarkanā krusta pārstāvji, no plūdu skartās teritorijas izglābti aptuveni 40 cilvēki, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Savukārt vairāk nekā 2000 šā negadījuma dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas.

Vietējās amatpersonas norādīja, ka turpinās glābšanas operācija, un nav izslēdzams, ka upuru skaits palielināsies.

Sagruvušais dambis atradās uz viena no trīs mākslīgiem ūdens rezervuāriem, kas pieder vienam no lielākajiem reģiona lauksaimniekiem.

Spēcīgas lietusgāzes Kenijā turpinās jau kopš marta.

Lietavās kopumā gājuši bojā aptuveni 160 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 220 000 cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu