Lielbritānijā pieaug labējā spārna ekstrēmistu terorisma draudi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Lielbritānijā pieaug labējā spārna ekstrēmistu terorisma draudi, un islāmistu uzbrukumu draudi saglabāsies paaugstinātā līmenī vismaz līdz 2020.gadam, secināts Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas svētdien publiskotajā ziņojumā.

Ziņojums publiskots dienā, kad aprit gads kopš trīs teroristi ar mikroautobusu uztriecās virsū gājējiem uz Londonas tilta, bet uzreiz pēc tam ar nažiem uzbruka cilvēkiem tirgū «Borough Market» tilta dienvidu galā. Policija apturēja teroristus, viņus nošaujot. Atbildību par šo uzbrukumu, kurā dzīvību zaudēja astoņi cilvēki, uzņēmās teroristu grupējums «Islāma valsts».

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija savā ziņojumā brīdinājusi, ka draudi, ko rada islāmistu teroristi, saglabāsies paaugstinātā līmenī vismaz nākamos divus gadus un šajā laikā, iespējams, vēl palielināsies.

Kopš 2017.gada marta Lielbritānijas drošības spēki ir izjaukuši 12 islāmistu un četrus labējā spārna ekstrēmistu plānus sarīkot uzbrukumus, un policija novēro aptuveni 3000 cilvēku, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumu plānošanu.

Gaidāms, ka Lielbritānijas iekšlietu ministrs Sadžids Džavids pirmdien paziņos par jauniem pasākumiem, kuru mērķis būs palīdzēt amatpersonām cīņā ar terorismu. Tostarp paredzēts palielināt apmaiņu ar informāciju starp varasiestādēm un paredzētas izmaiņas sodos par darbībām, kas saistītas ar terorismu, vēsta mediji.

2017.gadā Lielbritāniju satricināja pavisam pieci terorakti, tostarp sprādziens dziedātājas Arianas Grandes koncerta izskaņā Mančestras Arēnā. Šajā teroraktā dzīvību zaudēja 22 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu