Turpmāk visiem jaundzimušajiem medicīnisko palīdzību Bērnu slimnīcā sniegs vienuviet

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Realizējot turpmāko piecu gadu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas stratēģiju, ir veiksmīgi apvienotas Bērnu slimnīcas novietņu «Torņakalns» un «Gaiļezers» neonatoloģijas nodaļas, šodien preses konferencē pastāstīja slimnīcas valdes locekle Zane Straume.

Turpmāk visiem jaundzimušajiem bērniem, arī priekšlaikus dzimušajiem, aprūpe un ārstēšana tiks nodrošināta Rīgā, Vienības gatvē 45, 1. un 16.nodaļā. 1.nodaļa palīdzēs priekšlaikus dzimušiem un jaundzimušiem bērniem, kuriem nepieciešama intensīvā terapija, savukārt, 16.nodaļā tiks sniegta palīdzība jaundzimušiem bērniem, kuriem nepieciešama dažāda veida ārstniecība stacionārā.

Abu neonatoloģijas nodaļu apvienošana ir pirmais solis Bērnu slimnīcas attīstības piecu gadu plānā, kura laikā pakāpeniski iecerēts apvienot abās novietnēs sniegtos ārstniecības un aprūpes pakalpojumus.

Bērnu slimnīcas «Torņakalns» novietne Vienības gatvē 45 jau vairākus gadus piedāvā medicīnisko palīdzību bērniem vairāk nekā 30 profilos. Šī novietne ir arī vienīgā vieta Rīgā, kur bērniem tiek sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Novietnē «Gaiļezers» līdz šim bija pieejama medicīniskā palīdzība četros profilos - Bērnu psihiatrijas klīnikas pakalpojumi, daļa no Rehabilitācijas klīnikas pakalpojumiem, sociālās aprūpes programma «Atelpas brīdis», daļa neonatoloģijas un infekcijas nodaļas pakalpojumu.

Kā pastāstīja Straume, lai sasniegtu Bērnu slimnīcas stratēģijā izvirzītās prioritātes, nodrošinot bērniem izcilu ārstniecības rezultātu, nepieciešams nodrošināt visiem pacientiem vienlīdz pieejamas medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī piemērotu vidi un telpas ārstniecības ietvaros. Viņa piebilda, ka novietņu apvienošana notiks pakāpeniski.

Nākamais apvienošanas posms notiks 2018.gada jūlijā, kad uz Vienības gatvi 45 pārcelsies Infekciju nodaļa, apvienojoties ar līdzšinējo 7.nodaļu.

Bērnu psihiatrijas klīnika un Ambulatorā daļa Vienības gatvē 45 tiks izbūvēta nolietoto ēku rekonstrukcijas gaitā. Projektēšana sāksies 2018.gada jūnijā un ilgs 14 mēnešus. Līdzīgi tiks rekonstruēta arī Rehabilitācijas klīnikas ēka, kuras projektēšana sāksies 2018.gada jūnijā un ilgs 12 mēnešus. Jūnijā tiks sākta arī Bērnu slimnīcas Virtuves pārbūve, kas ilgs septiņus mēnešus.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa pastāstīja, ka jaunās - 16.nodaļas - labiekārtošanā būtisku palīdzību sniedza uzņēmums «Rimi Latvia», kas šogad ziedojumu akcijas laikā nodaļas aprīkojuma iegādei novirzīja 40 775 eiro. Pateicoties ziedojumam, bija iespējams sarūpēt nodaļai 13 bērnu gultiņas, no kurā divas paredzētas dvīņiem, kā arī citu aprīkojumu mazuļu un vecāku vajadzībām un labsajūtai. Arī turpmākajā novietņu apvienošanas procesā būtiska loma būs sabiedrībai un uzņēmumiem, lai nodrošinātu bērniem un vecākiem atbilstošu un ērtu vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu