Ceļā uz #DzSv: koris «Rāte» izdzied tautasdziesmu bītboksa stilā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jurģis Rikveilis

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki tuvojas vēja spārniem. LMT Straume piedāvā pirmo no astoņiem stāstiem sērijā par vērienīgo gatavošanos svētkiem un saviļņojumu, kas valda dalībnieku vidū.

Šajā sērijā dodamies iepazīt Dziesmu svētku dalībniekus Kurzemes pusē – viesos pie Kuldīgas kamerkora «Rāte». Kopā ar Māru Sleju izzinām, kā koristi gatavojas svinībām un apgūst labi zināmu tautasdziesmu pavisam neierastā izpildījumā.

Māra Sleja piedāvā pieredzējušajiem koristiem atspēkot mītu, ka tiem nepiemīt bītboksa prasmes. Palīgā nāk bītbokseris jeb skanētājs Arvis Kantiševs, kurš iepazīstina koristus ar šā izpildījuma pamatiem un izaicina noskandināt visiem zināmo latviešu tautasdziesmu «Bēdu, manu lielu bēdu». Vai kamerkoris «Rāte» tiks galā ar šo uzdevumu – noskaidro video!

Koris «Rāte» Dziesmu svētkos piedalās jau kopš 1993. gada. Gatavošanās lielajiem svētkiem ir apjomīgs darbs, tādēļ ir svarīgi, lai visiem dalībniekiem ir kopīgs mērķis. Diriģents Andis Groza stāsta, ka viņu paņēmiens gatavošanās procesā ir darīt un nebaidīties no grūtībām. Savukārt koristi zina teikt, ka papildus ieguldītajam darbam un gribasspēkam kora sniegumu pozitīvi ietekmē arī diriģenta harisma.

LMT Straume astoņu video stāstu sērijā ielūkosies svētku organizēšanas aizkulisēs un uzzinās par kolektīvu gatavošanos Dziesmu un deju svētkiem.

Kamerkora «Rāte» video stāsts skatāms arī lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti dalīties savos iespaidos Twitter diskusijās, lietojot tēmturus #DzSv un #AtspēkoMītu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu