EK izmeklēs Apple ieceri iegādāties dziesmu atpazīšanas aplikāciju Shazam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) otrdien paziņoja, ka veiks izmeklēšanu saistībā ar ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple Inc.» ieceri iegādāties populāro dziesmu atpazīšanas aplikāciju «Shazam», ņemot vērā bažas par šī darījuma iespējamo ietekmi uz konkurenci.

«Apple» decembrī pavēstīja, ka iegādāsies «Shazam», tādējādi saasinot cīņu straumēšanas pakalpojumu tirgū.

Darījuma summa tiek lēsta 400 miljonu dolāru (324,4 miljonu eiro) apmērā.

EK norāda, ka tā īstenos pārbaudi pēc ES dalībvalstu Austrijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Zviedrijas, kā arī blokā neietilpstošo valstu Norvēģijas un Islandes prasības.

«Komisija uzskata, ka šis darījums var radīt ievērojamu negatīvu ietekmi uz konkurenci Eiropas Ekonomiskajā zonā,» vēsta EK.

Jau kopš 1999.gada, kad «Shazam» tika izveidots, šī aplikācija palīdzējusi cilvēkiem noteikt dziesmas, izmantojot savu telefonu mikrofonus.

«Shazam» pērn pavēstīja, ka viedtelefonos aplikācija sasniegusi vienu miljardu lejupielāžu.

Taču vien nesen uzņēmums sācis gūt peļņu, aplikācijā ieviešot reklāmas un sadarbojoties ar citām kompānijām, tostarp «Spotify» un «Apple».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu