Arhīva foto: ginekoloģiskā vingrošana no kosmosa (1895)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Public Domain

Arhīvs «The Public Domain Review» ļauj ielūkoties ilustrācijās no, iespējams, dīvainākās vingrošanas rokasgrāmatas pasaulē.

Ilustrācijas publicētas ginekologa Tūres Branda (Thure Brandt) grāmatā «Die Heilgymnastik in der Gynaekologie: und die mechanische Behandlung von Erkrankungen des Uterus und seiner Adnexe nach Thure Brandt», kas izdota 1895. gadā. Tajā attēloti un aprakstīti ginekoloģiski vingrinājumi, ko izgudrojis grāmatas autors.

Ginekoloģijai Brands pievērsās 1861. gadā un aktīvi eksperimentēja ar dažādu vingrinājumu lietošanu sieviešu ārstēšanā. Vēlāk šie vingrinājumi kļuva ārkārtīgi populāri Eiropā.

Tomēr ne jau vingrinājumos šeit slēpjas pats interesantākais, bet gan vingrinājumu vizuālajā attēlojumā, proti, tēli grāmatā pamatīgi līdzinās citplanētiešiem. Tiem ir tievs ķermenis, milzīga galva un lielas acis – mūsdienās banāls citplanētieša attēlojums, kas radās vien 20. gadsimta otrajā pusē.

Tiesa, bailēm un šausmām nav pamata, jo autors vienkārši vēlējās, lai šie attēli nebūtu seksuāli. Pretējā gadījumā šo grāmatu daži varētu izmantos pavisam citos nolūkos, nekā tā ir paredzēta.

Grāmatu vari lasīt šeit

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu